Noul ambasador nipon în China a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ambasador japonez în China, Shinichi Nishimiya, a murit duminică, într-un spital din Tokyo, anunţă Ministerul nipon de Externe citat de AFP.

"Moartea diplomatului nu are nicio legătură cu actualele tensiuni dintre China şi Japonia", a precizat diplomaţia japoneză.

Shinichi Nishimiya, numit oficial în funcţie marţi, leşinase pe stradă, vineri, în apropiere de domiciliul său din cartierul Shibuya (în partea central-vestică a Tokyo), scrie Mediafax.

Shinichi Nishimiya, un diplomat de carieră, a fost desemnat ambasador în China în locul lui Uichiro Niwa, un fost om de afaceri care trebuie să părăsească în curând Beijingul.

Niwa a generat o polemică în iunie când s-a opus public unui proiect al guvernatorului Tokyo de a cumpăra insulele Senkaku de la proprietarul lor privat, o familie japoneză, pentru a proteja China. Aceste insule nelocuite din Marea Chinei de Est, situate la 200 de kilometri nord-est de Taiwan şi denumite Diaoyu în chineză, se află în centrul unui diferend teritorial între Japonia, care le administrează, şi China, care le revendică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite