Înainte să plece la post, ambasadorul japonez în China a leşinat pe stradă, la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două zile după nominalizarea sa ca ambasador al Japoniei la Beijing, Shinichi Nishimiya, a leşinat în plină stradă, în apropiere de domiciliul său din cartierul Shibuya (în partea central-vestică a Tokyo), a explicat agenţia de presă Jiji.

Proaspătul ambasador japonez în China şi-a pierdut cunoştinţa, joi, la Tokyo, în plină stradă, la două zile după nominalizarea sa oficială, a anunţat presa niponă, în timp ce diplomatul a necesitat spitalizare, relatează AFP.

Agenţia de presă Kyodo a precizat că el era conştient. Un oficial din cadrul Ministerului japonez de Externe a confirmat că acestea avea probleme de sănătate.

"Am aflat că ambsadorul Nishimiya a fost spitalizat în această dimineaţă din motive de sănătate, dar nu avem alte detalii", a explicat el pentru AFP.El a adăugat că nu este la curent cu un eventual accident care să poată explica această spitalizare.

Agenţia Jiji a subliniat că nu este suspectat niciun act criminal, citând o sursă guvernamentală.

Shinichi Nishimiya, un diplomat de carieră, a fost desemnat ambasador în China în locul lui Uichiro Niwa, un fost om de afaceri care trebuie să părăsească în curând Beijingul.

Niwa a generat o polemică în iunie când s-a opus public unui proiect al guvernatorului Tokyo de a cumpăra insulele Senkaku de la proprietarul lor privat, o familie japoneză, pentru a proteja China.

Aceste insule nelocuite din Marea Chinei de Est, situate la 200 de kilometri nord-est de Taiwan şi denumite Diaoyu în chineză, se află în centrul unui diferend teritorial între Japonia, care le administrează, şi China, care le revendică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite