VIDEO Comandantul american din Afganistan, dispus să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul american din Afganistan este dispus să demisioneze, dacă preşedintele şi-a pierdut încrederea în el, scrie presa internaţională, care aminteşte că preşedintele Barack Obama este furios din cauza criticilor lansate de la adresa mai multor oficiali de rang înalt.

Generalul Stanley McChrystal, care se va întâlni miercuri cu Obama, probabil va demisiona, a declarat o sursă de la Pentagon.

Majoritatea oficialilor din Pentagon, însă, speră că acesta va fi mustrat de Obama, dar va fi trimis înapoi, pentru a-şi continua misiunea.

"Magnitudinea gravităţii" greşelii lui McChrystal este "profundă", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs. Secretarul apărării, Robert Gates, a spus că generalul "a făcut o greşeală gravă şi a dat dovadă de un raţionament slab".

Citiţi şi:

Obama, furios din cauza ironiilor generalului McChrystal, căruia îi cere explicaţii

VIDEO Comandantul american McChrystal îl ironizează pe Joe Biden: "Vicepreşedintele Biden? Cine este acesta?"

Generalul a prezentat scuze în urma acestui articol. Prezint cele mai sincere scuze. A fost o greşeală provocată de un raţionament slab şi nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, a spus generalul.

În cariera mea, am trăit după principiile onoarei şi integrităţii profesionale. Ceea ce reflectă acest articol nu corespunde acestor standarde. Am un respect uriaş pentru preşedintele Obama şi echipa sa pe securitate, precum şi pentru liderii civili şi trupele care luptă în acest război, a subliniat el.

Obama a spus că încă nu a luat nicio decizie.

Este clar că articolul în care el şi echipa sa au apărut demonstrează un raţionament deficitar, dar, pe de altă parte, vreau să mă asigur că voi discuta cu el înainte de a lua o decizie, a subliniat preşedintele.

În articolul din Rolling Stone, generalul a spus că s-a simţit trădat de ambasadorul american la Kabul, Karl Eikenberry.

El a spus că s-a simţit trădat de ambasador în cursul unei dezbateri la Casa Albă privitoare la trupe suplimentare pentru Afganistan. Generalul a sugerat că ambasadorul a folosit un memoriu intern care punea sub semnul întrebării cererea de trupe suplimentare, ca mod de a se proteja de viitoarele critici legate de desfăşurarea suplimentară.

Îmi place Karl, îl ştiu de ani de zile, dar nu ne-a mai spus niciodată aşa ceva. Este unul dintre aceia care îşi apără flancurile pentru cărţile de istorie. Dacă eşuăm, poate spune "V-am spus eu", a declarat generalul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite