VIDEO Comandantul american McChrystal îl ironizează pe Joe Biden: "Mă întrebaţi de vicepreşedintele Biden? Cine este acesta?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a criticat şi ironizat în presă mai mulţi oficiali de rang înalt şi diplomaţi americani, comandantul american din Afganistan a fost chemat la Washington. Generalul Stanley McChrystal şi-a prezentat scuzele pentru un articol apărut în revista Rolling Stone, în care a declarat că spus că a fost trădat de un oficial american.

McChrystal şi-a cerut scuze pentru articolul din Rolling Stone, în care  a afirmat că s-a simţit trădat de ambasadorul american la Kabul, Karl Eikenberry, în cursul unei dezbateri la Casa Albă privind trupele suplimentare pentru Afganistan. 

Potrivit BBC, generalul a sugerat că ambasadorul a folosit un memoriu intern care punea sub semnul întrebării cererea de trupe suplimentare, ca mod de a se proteja de viitoarele critici legate de desfăşurarea suplimentară.

Îmi place Karl, îl ştiu de ani de zile, dar nu ne-a mai spus niciodată aşa ceva. Este unul dintre aceia care îşi apără flancurile pentru cărţile de istorie. Dacă eşuăm, poate spune "V-am spus eu", a declarat generalul.

McChrystal a părut să glumească atunci cînd a fost întrebat ceva despre vicepreşedinte.

Mă întrebaţi despre vicepreşedintele Biden? Cine este ăsta?.

Un ajutor vorbeşte apoi despre o întâlnire importantă din Biroul Oval, în urmă cu un an. Ajutorul spune că a fost "doar o oportunitate pentru fotografii", adăugând că "Obama în mod clar nu ştia nimic despre el, cine era. Şeful a fost destul de dezamăgit",.

Un alt ajutor se referă la consilierul pe securitate naţională, James Jones, ca la "un ceas oprit în 1985".

Despre un e-mail de la trimisul special american în Pakistan şi Afganistan, Richard Holbrooke, generalul spune: "Oh, încă un e-mail de la Holbrooke. Nici nu vreau să îl deschid"

Generalul a prezentat scuze în urma acestui articol, transmite BBC.

Îmi prezint cele mai sincere scuze. A fost o greşeală provocată de un raţionament slab, a spus generalul american.

În cariera mea, am trăit după principiile onoarei şi integrităţii profesionale. Ceea ce reflectă acest articol nu corespunde acestor standarde. Am un respect uriaş pentru preşedintele Obama şi echipa sa pe securitate, precum şi pentru liderii civili şi trupele care luptă în acest război, a subliniat el.

James Appathurai, purtătorul de cuvânt al NATO, a spus că articolul a fost "nefericit", dar că secretarul general al Alianţei "are deplină încredere în generalul McChrystal şi strategia sa".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite