Iulia Timoşenko a fost arestată. Fostul premier al Ucrainei: "Nu înţeleg ruseşte. Aduceți un interpret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier al Ucrainei Iulia Timoşenko a fost arestată astăzi în urma cererii magistraţilor ucraineni, susţine Blik.ua.

Justiţia ucraineană a ordonat plasarea în detenţie preventivă a fostului premier Iulia Timoşenko, potrivit site-ului ucrainian Blik.ua.

În cursul audierilor desfăşurate vineri la Kiev, judecătorul Rodion Kireiev a decis să dea curs solicitării Parchetului de plasare a liderei opoziţiei ucrainene în arest preventiv.

Vezi AICI imagini de la arestarea Iuliei Timoşenko

GALERIE FOTO Susţinătorii lui Timoșenko au atacat forţele de ordine care o escortau în drum spre tribunal

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko , judecată pentru un contract semnat cu Rusia în 2009, a cerut în cursul audierii de vineri ca declaraţiile actualului şef al Guvernului de la Kiev, Mikola Azarov, să fie traduse din limba rusă în ucraineană.

image

VIDEO Exclusivitate pentru România, imagini filmate de reporter Blik.ua, publicaţie online deţinută de Adevărul Holding

Nu am înţeles nimic din ce a spus Azarov, nici măcar un cuvânt", a declarat Timoşenko , despre care se ştie că vorbeşte rusa din copilărie. "Nu înţeleg rusă", a adăugat ea, potrivit Blik.ua.

Din cauza abaterilor sistematice tribunalul a decis să transforme pedeapsa preventivă în detenţie. Conform procurorilor, acuzata intervine şi alterează bunul mers al procesului.

La aflarea deciziei, Timoşenko a cerut să nu i se pună cătuşele în sala de audieri. Lidera opoziţiei a fost încătuşată la ieşirea de la tribunal. Aproximativ 30 de poliţişti au intrat cameră să o ia pe Tymoshenko în custodie.

image

Audierea fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, a fost întreruptă des de susţinătorii acesteia, care au strigat din stradă "Să vă fie rușine!" şi au scandat "Iulia! Iulia!". De altfel, maşina în care a fost adusă Timoșenko a fost asaltată de susţinătorii ei, o serie de ciocniri având loc între cei 30 de ofiţeri de poliţie care l-au arestat pe principalul lider al Opoziţiei şi partizanii acesteia. Vezi AICI GALERIE FOTO

Timoşenko riscă zece ani de închisoare, potrivit Blik.ua.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite