Ahmadinejad: "Sunt pregătit să mă aşez la masă cu Obama, ca de la bărbat la bărbat, pentru a discuta liber"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reacţii. Un comandant al armatei iraniene a avertizat luni că Iranul va răspunde cu aceeaşi monedă oricărui atac militar venit din partea Statelor Unite ale Americii.

Mike Mullen, Statului Major Interarme, a declarat duminică că Statele Unite au pregătit un plan de atac împotriva Iranului, potrivit agenţiei de ştiri IRNA, citată de Monstersandcritics.

În replică, şeful adjunct al Gărzilor Revoluţionare Iraniene, generalul Yadollah Javani, a declarat că Teheranul s-ar răzbuna împotriva oricărui atac al SUA şi şi-ar apăra cu fermitate integritatea teritorială şi interesele.

Discursul lui Mullen fac parte din războiul psihologic demarat de SUA împotriva Iranului cu scopul de a-l intimida în negocierile nucleare, a declarat generalul iranian.

Citiţi şi: Statele Unite au pregătit un plan de atac împotriva Iranului

Totuşi, răspunsul nostru la orice atac va fi ferm, iar SUA sunt conştiente de faptul că Golful Persic este o regiune strategică, iar ameninţarea securităţii din regiune va fi o ameninţare la interesele americane, a adăugat generalul.

Javani este de părere că nici SUA şi nici Israelul nu ar îndrăzni să atace Iranul.

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat luni că utilizarea constantă a retoricii militare de către SUA ar fi un act disperat.

Ei se folosesc fie de literatura ameninţării, fie de rezoluţiile ONU. Utilizarea retoricii de ameninţare şi a sancţiunilor şi referirea la arme ori de câte ori există o problemă politică arată că americanii au ajuns într-un punct mort, a declarat Ahmadinejad la Teheran.

Citiţi şi: Ahmadinejad: Statele Unite şi Israel vor să declanşeze războaie în Orientul Mijlociu

Câte rezoluţii ONU aţi emis? Patru? Puteţi emite 4.000 rezoluţii care prevăd sancţiuni împotriva Iranului, acest lucru arată doar disperarea din administraţia americană şi nu are absolut niciun impact asupra dorinţei noastre de a continua activitatea nucleară, a afirmat preşedintele iranian.

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a propus luni un dialog "faţă în faţă" şi "ca de la bărbat la bărbat" cu preşedintele american, Barack Obama, pentru a discuta despre "probleme mondiale", în timpul unui discurs difuzat de televiziunea de stat, potrivit AFP.

Citiţi şi: Iran le va da o lecţie de neuitat duşmanilor, susţine preşedintele Ahmadinejad

Trebuie să merg în septembrie la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Sunt pregătit să mă aşez la masă cu Obama, faţă în faţă, ca de la bărbat la bărbat, pentru a discuta liber despre problemele mondiale în faţa presei şi pentru a vedea care este cea mai bună soluţie, a declarat Ahmadinejad.

Administraţia americană a declarat recent că este pregătită de negocieri. Foarte bine. Noi suntem pregătiţi să negociem, a adăugat

Dar, dacă voi credeţi că veţi agita bâta şi spune că trebuie să acceptăm tot ce spuneţi voi, acest lucru nu se va întâmpla, le-a atras Ahmadinejad atenţia occidentalilor.

Aceştia nu înţeleg că s-au schimbat datele în lume, a adăugat acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite