Iran le va da o lecţie de neuitat duşmanilor, susţine preşedintele Ahmadinejad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiunile Statelor Unite la adresa Iranului demonstrează că Occidentul nu înţelege republica islamică şi au intenţia de a "împiedica Iranul din a deveni un pol industrial", a fost mesajul transmis de liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad, în timpul unui discurs ţinut duminică.

Criticile la adresa Iranului însă, nu par a-l îngrijora pe preşedintele care susţine că Iran şi-a îmbunătăţit arta de depăşire a obstacolelor. "Nimic nu poate sta în calea progresului nostru industrial", a pus Ahmadinejad, citat de CNN.

Săptămâna trecută, Senatul Statelor Unite şi Camera Reprezentanţilor au aprobat sancţiunile privind programul nuclear iranian. Chiar dacă Teheran susţine că programul are scopuri paşnice, SUA şi alte ţări occidentale se tem că Iran urmăreşte construirea unei arme nucleare.

"Toţi suntem parte a unei familii şi trebuie să facem eforturi pentru progresul Iranului care nu caută dominaţia mondială şi nici încălcarea drepturilor altor naţiuni", a explicat Ahmadinejad. De altfel, el a ameninţat că "Iran le va da o lecţie de neuitat duşmanilor, dacă aceştia nu renunţă la atitudinea  ostilă".

Sancţiunile vizează companiile care vând produse petroliere rafinate în Iran şi băncile internaţionale care fac afaceri cu Garda Revoluţionară din Iran.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite