Întâlnirea dintre Sarkozy şi Băsescu în imagini ce trădează relaţia tensionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi omologul său român, Traian Băsescu, s-au întâlnit, joi, în cadrul Summitului UE de la Bruxelles, context în care s-a discutat despre expulzarea ţiganilor din Franţa. Deşi acest subiect nu era inclus în agenda de discuţii, Germania şi Italia au insistat asupra unei dezbateri pe marginea politicii duse de Franţa.

Intens criticat pentru acţiunile sale, preşedintele francez a izbucnit în cadrul summitului de joi, unde  a promis că va continua distrugerea taberelor ilegale de romi. Discuţiile s-au purtat într-o atmosferă încordată, în contextul în care în urmă cu numai câteva zile comisarul european pe justiţie a comparat acţiunile Franţei cu deportările romilor din al Doilea Război Mondial. Sarkozy a sugerat Luxemburgului, ţara de origine a comisarului, să se îngrijească de ţiganii din Franţa.

Băsescu la Bruxelles: Va trebui să găsim soluţii mai inteligente decât simpla expulzare a romilor

În presa internaţională au fost publicate mai multe fotografii care surprind o discuţie aparent destul de aprinsă între Băsescu şi Sarkozy. Deşi nu există informaţii referitoare la conversaţia celor doi, limbajul trupului transmite exact relaţiile dintre cele două state.

image



Cei doi gesticulează foarte mult, iar cotidianul britanic Daily Mail remarcă atitudinea de gheaţă a preşedintelui francez în timpul conversaţiei cu Băsescu, acesta îndreptând, la un moment dat, un deget acuzator la adresa preşedintelui român.

image
image
image

Sarkozy are aceeaşi atitudine detaşată, Băsescu este amuzat

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite