Harry Potter, înmormântat în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă J.K. Rowlings n-ar fi vrut să-şi omoare eroul, Harry Potter ar fi fost mort oricum. De când cu „Harry Potter mania”, sute de turişti se duc în pelerinaj la mormântul acestuia, care se află într-un cimitir din localitatea Ramle – Israel, relatează cotidianul „The Jerusalem Post”.

Desigur, nu este vorba de simpaticul vrăjitor ochelarist creat de scriitoarea britanică,  ci de un tânăr militar britanic care poartă acelaşi nume. Soldatul Harry Potter şi-a pierdut viaţa în 1939, într-o confruntare cu o bandă de criminali şi a fost înmormântat în cimitirul britanic din localitate.

În acea perioadă, Palestina de-atunci se afla sub administraţie britanică şi mulţi britanici îşi făceau aici serviciul militar. Harry s-a născut la Birmingham şi s-a înrolat în 1938. A murit la 18 ani, deşi pe mormânt scrie că ar fi avut 19. Se presupune că s-a declarat mai mare cu un an ca să se poată angaja în armată.

Lumea a început să se intereseze de acest mormânt în urmă cu cinci ani, iar municipalitatea l-a trecut pe site-ul său de promovare a turismului. De-atunci, mormântul a devenit o atracţie populară. Chiar dacă municipalitatea nu a calculat cu precizie numărul vizitatorilor, ghizii afirmă că este din ce în ce mai mare, de ordinul miilor. Autorităţile locale recunosc că nu numai datorită mormântului ci şi a sitului arheologic interesant din Ramle. 

Citeşte şi:

J.K. Rowling,  cea mai influentă femeie britanică

VIDEO Toamna se numără filmele inteligente

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite