VIDEO Hackerii atacă din nou: "Vom arunca tot ce avem către Amazon.com"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de hackeri care a revendicat atacurile informatice asupra site-urilor MasterCard, PayPal şi Visa a anunţat, joi, că următoarea sa ţintă este compania Amazon, care a refuzat să mai găzduiască site-ul WikiLeaks.

Grupul Anonymous a făcut anunţul într-o postare pe site-ul Twitter: Amintiţi-vă, astăzi avem nevoie de voi mai mult ca oricând. Vom arunca tot ce avem către www.amazon.com.

Citiţi şi: VIDEO WikiLeaks şi-a mutat serverele într-un buncăr nuclear din Suedia

Site-ul Guvernului suedez a fost atacat de hackeri

Facebook şi Twitter au şters conturile unor hackeri care au atacat serviciile ce au "abandonat", în opinia lor, WikiLeaks în ultimele zile, relatează Financial Times.

Campania cunoscută ca Operaţiunea "Răzbunarea" (Payback) a folosit reţelele sociale şi camerele de discuţii pentru a-şi coordona atacurile. Atât Facebook, cât şi Twitter au şters conturile care apar sub numele campaniei.

Această decizie riscă însă să fie urmată de acţiuni ale hackerilor activişti.

Ei au citat miercuri Twitter ca potenţială ţintă, pretinzând că site-ul blochează apariţia WikiLeaks în categoria "trending topics", care include temele de discuţie cele mai populare de pe site. Twitter a negat în mod repetat aceste acuzaţii.

WikiLeaks a anunţat într-un comunicat că "nici nu condamnă, nici nu aplaudă aceste atacuri" ale operaţuinii.

Manifestul grupului de hackeri "Anonymous"

Hacker: "Văd că această chestiune se transformă într-un război"

Unul dintre hackerii care a atacat site-urile VIsa şi MasterCard a dezvăluit câteva informaţşii despre viitoarele atacuri, într-un interviu pentru BBC Radio.

Atacurile cibernetice ale grupului "Anonymous" nu s-au încheiat,  a declarat, joi, un inginer software, în vârstă de 22 de ani, din Londra, declaraţia sa fiind preluată de mai multe publicaţii online.

Campania nu s-a terminat, este în plină desfăşurare. Multe persoane încă ni se alătură, a declarat cel care îşi spune Coldblood, pentru The Telegraph.

Văd că această chestiune se transformă într-un război - dar nu într-un război tradiţional. Acesta este un război de date. Încercăm să menţinem Internetul liber pentru toată lumea, a adăugat hackerul, potrivit UPI.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite