Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal italian l-a condamnat vineri pe fostul prim-ministru Silvio Berlusconi la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, relatează Reuters. Condamnarea în dosarul trustului Mediaset, deţinut de fostul premier italian, nu este una definitivă.

UPDATE 19.05 Sentinţa de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost redusă la un an, dat fiind că beneficiază de prescriere pentru o parte din infracţiuni, informează AFP.

Berlusconi are dreptul să facă apel de două ori înainte ca o sentinţă definitivă să fie dată, iar până atunci nu va trebui să execute nicio zi de carceră.

Instanţa a decis ca Berlusconi şi ceilalţi inculpaţi în dosar să plătească autorităţilor fiscale italiene 10 milioane de euro.

În acest dosar, procurorii au cerut o pedeapsă de trei ani şi opt luni.

Acuzaţia din dosar se referă la achiziţia de către grupul mediatic Mediaset a unor drepturi de difuzare pentru nişte filme şi emisiuni televizate. Mediaset ar fi majorat artificial drepturile de difuzare şi, cu ajutorul unor societăţi offshore, a reuşit să reducă cotele de plată a impozitelor impuse de statul italian.

Reuters relatează că în perioada 1994-1999 holding-ul lui Berlusconi, Fininvest, a cumpărat, prin intermediul unor offshore-uri, de la companii americane drepturi de difuzare a unor producţii cinematografice şi de televiziune în valoare de 470 de milioane de euro.

Condamnarea vine la două zile după ce Berlusconi a confirmat că nu va intra în cursă electorală de anul viitor ca lider al Partidului Poporul Libertăţii (PdL).

Acţiunile Mediaset au scăzut cu 3% după ce judecătorii şi-au anunţat decizia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite