VIDEO Filmarea care arată că libienii au încercat să-i salveze viaţa ambasadorului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O filmare realizată de un amator arată cum trupul ambasadorului american în Libia, Christopher Stevens, este scos pe o fereastră înaltă a consulatului din Benghazi, după ce acesta a fost atacat de militanţi islamişti, informează The New York Times.

Potrivit unor informaţii nou apărute, Stevens a murit după ce a inhalat prea mult fum în timp ce era închis într-o cameră.

Filmarea a ieşit la iveală după ce între autorităţile americane şi cele libiene a izbucnit un nou conflict privind intenţionalitatea atacului asupra consulatului din Benghazi.

Martorii spune că localnicii aflaţi la faţa locului au forţat fereastra şi au găsit trupul lui Stevens în spatele unei porţi de fier închise. Aceştia l-au scos afară şi l-au dus la spital. În înregistrare, nimeni nu spune nimic care să indice rea-voinţă, scrie cotidianul american.

"Scoate-l afară!", se poate auzi în înregistrarea postată de YouTube. "Bărbatul e în viaţă. Dă-te din calea mea!", strigă un alt martor.

"E în viaţă! Allah e mare", scandează mulţimea în timp ce Stevens este dus la o maşină.

Ambasadorul american a fost dus la spital, unde un doctor a încercat să-l resusciteze, însă oficialul american era deja mort când a sosit la Urgenţe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite