VIDEO - FOTO Cutremur de 8,6 grade în Indonezia. Alerta de tsunami - anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile indoneziene au anulat, miercuri după-amiază, alerta de tsunami emisă în urma  a două cutremure cu magnitudinea de 8,6 grade şi respectiv 8,2 grade care s-au produs în largul insulei Sumatra. Seismele au avut loc la ora 8.38 GMT (11.38, ora României) şi respectiv la ora 10.43 GMT (13.43 ora României).

Citeşte şi:
VIDEO Cele mai puternice cutremure care au zguduit lumea

FOTO - VIDEO Povestea cutremurului din urmă cu opt ani din Indonezia: peste 200.000 de morţi şi pagube de 10 miliarde de dolari

Cutremurul de 8,6 grade a creat panică în rândul localnicilor din Jakarta (Indonezia)

UPDATE 16.02
Alerta de tsunami pentru 28 de ţări din zona Oceanului Indian a fost anulată, au anunţat autorităţile indoneziene. "Oamenii pot reveni la casele lor", a declarat directorul Agenţiei, Sri Woro B. Harijono, la postul Metro TV.

Alerte de tsunami au fost emise pentru 28 de ţări din zona Oceanului Pacific, după două cutremure cu magnitudinea de 8,6 grade şi respectiv 8,2 grade care s-au produs în largul insulei Sumatra. Seismele au avut loc la ora 8.38 GMT (11.38, ora României) şi respectiv la ora 10.43 GMT (13.43 ora României).

UPDATE 15.42
Kenya a emis miercuri o alertă de tsunami ce vizează întreaga zonă de coastă a ţării, în urma cutremurului care a afectat Indonezia anterior, decizând închiderea şcolilor şi cerând populaţiei să se îndepărteze de plaje, relatează AFP.

Un tsunami ar putea să afecteze coasta kenyană către ora locală 20.00 (20.00, ora României), a anunţat ministrul pentru Programe Speciale Esther Murugi, într-o conferinţă de presă.

UPDATE 14.31
Centrul SUA pentru Tsunami în Pacific a emis o nouă alertă de tsunami, în urma celui de-al doilea cutremur, de 8,2 grade.

UPDATE 14.08

Un mic tsunami de 17 cm se îndreaptă spre ţărmul provinciei Banda Aceh, au anunţat oficialii Centrului Geologic, potrivit BBC. Un nou cutremur cu magnitudinea 8,2 s-a produs la ora 10.43 GMT (13.43 ora României) în dreptul insulei Sumatra.

Citeşte şi:
Marea Britanie, gata să ajute Indonezia

UPDATE 14.00
Coincidenţă: Cutremurul din Indonezia s-a produs în aceeaşi zonă cu cel din 2004

Cutremurul de astăzi din Indonezia a avut loc în aceeaşi zonă în care s-a produs şi seismul din decembrie 2004, ce a generat un tsunami devastator, soldat cu peste 230.000 de morţi. Potrivit corespondentului BBC la Jakarta, cutremurul de miercuri a fost resimţit timp de cinci minute. Citeşte aici continuarea!

UPDATE 13.32
Magnitudinea cuutremurului a fost reevaluată la 8,6 potrivit Institutului Geologic American,transmite CNN.

Update 13.26
Ambasada României de la Jakarta se află în contact permanent cu autorităţile indoneziene pentru a identifica eventuale victime în rândurile cetăţenilor români în urma seismului din această ţară. Cireşte aici informarea MAE!

UPDATE 13.25
Locuitorii insulelor indiene au primit ordin de evacuare a zonelor joase de pe coastă.

UPDATE 12.50
Locuitorii din provincia indoneziană Aceh au început să se îndrepte către zone mai înalte, însă oficiali indonezieni spun că nu există încă informaţii oficiale privind creşterea apelor.

image

UPDATE 12.43
Potrivit Centrului pentru Tsunami din Pacific, alerta de tsunami este în vigoare pentru 28 de ţări: Indonezia, India, Sri Lanka, Australia, Myanmar, Thailanda, Maldive, Malayezia, Mauritius, Reunion, Seychells, Pakistan, Somalia, Oman, Madagascar, Iran, Emiratele Arabe Unite, Yemen, Bangladesh, Africa de Sud şi Kenya.

UPDATE 12.35
Magnitudinea cutremurului, raportată iniţial ca fiind 8,9 a fost revizuită de Centrul Geologic al SUA la 8,7.

UPDATE 12.30
India a emis o alertă de tsunami pentru coasta de est a acestei ţări, după ce seismul a zguduit câteva din marile oraşe indiene, iar oamenii au ieşit panicaţi în stradă.

Centrul de Alertă pentru Tsunami al Indiei a anunţat că valuri de până la şase metri sunt aşteptate pe coasta de est, care a fost lovită şi de tsunami-ul din 2004.

Centrul pentru Tsunami din Pacific a anunţat că autorităţile "trebuie să ia amăsurile necesare", deşi nu se ştie încă dacă a fost generat un tsunami.
Regiunea e lovită frecvent de cutremure. Tsunami-ul din 2004 din Oceanul Indian a ucis 170.000 de oameni în provincia Aceh.Centrul de Prospecţiuni Geologice al SUA,care documentează cutremurele din întreaga lume, a anunţat că seismul a avut epicentrul la o adâncime de 33 km în mare şi la o distanţă de 495km de capitala provinciei Aceh, Banda Aceh.

Alerta emisă de Centrul pentru Tsunami menţionează că seismele cu această magnitudine "au potenţialul de a genera un tsunami distructiv şi care poate afecta suprafeţe mari de coastă din întregul bazin al Oceanului Indian"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite