Cum arată Iulia Timoşenko după o săptămână de grevă a foamei şi după ce a fost agresată în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul Ukrainska Pravda a publicat vineri imagini din 25 aprilie în care Timoşenko arată urmele rămase în urma agresiunilor suferite în detenţie.

Lidera opoziţiei ucrainene, Iulia Timoşenko, aflată în greva foamei de o săptămână, îl acuză pe preşedintele Viktor Ianukovici că a autorizat violenţele la care a fost supusă în detenţie, informează AFP.

image

„Iulia Timoşenko a obţinut informaţii conform cărora ordinul de folosire a forţei împotriva ei a fost dat de procurorul-general Viktor Pcionka, care, la rândul său, a primit ordine din partea preşedintelui Viktor Ianukovici", a declarat avocatul ei, Serghei Vlasenko.

image

Timoşenko a intrat în greva foamei pe 20 aprilie pentru a denunţa "acţiunile de reprimare politică" din Ucraina şi abuzurile pe care le-ar fi suferit în detenţie.

Avocatul a precizat că Iulia Timoşenko va continua greva foamei. "Stă în pat, nu mănâncă nimic, apă bea", a spus el.Medicii germani invitaţi să o trateze pe Iulia Timoşenko i-au cerut preşedintelui ucrainean, Viktor Ianukovici, să permită transferul acesteia în Germania, informează AFP.

image
image
image

"Facem un apel către preşedintele Ucrainei: vă rugăm să aveţi o atitudine umană şi permiteţi transferul Iuliei Timoşenko în Europa", a declarat Karl Max Einhäupl, directorul centrului medical berlinez Caritatea.

"Centrul Caritatea este pregătit să o trateze pe doamna Timoşenko şi să îi acorde, în Germania, îngrijirile adecvate", adaugă Einhäupl.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, a declarat că "Guvernul federal va pune la dispoziţie toate mijloacele pentru ca doamna Timoşenko să beneficieze de un tratament adecvat".

Iulia Timoşenko a început greva foamei în închisoare, după ce a fost bătută?

VIDEO Iulia Timoşenko, din închisoare: "Îmi este frică să nu fiu omorâtă"

VIDEO Iulia Timoşenko sărutată de avocatul său

Iulia Timoșenko priza cocaină

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite