FOTO/VIDEO O echipă de hochei a murit într-un accident aviatic în Rusia. Există doi supravieţuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de linie Yak-42 s-a prăbuşit la decolare, în regiunea Iaroslav, din vestul Rusiei, provocând moartea a 43 de persoane.

UPDATE 09.15 Calitatea slabă a combustibilului ar putea fi una dintre cauzele prăbuşirii unui avion Yak-42, miercuri, în centrul Rusiei, soldată cu moartea a 43 de persoane, a declarat o sursă din domeniul aviaţiei, citată de RIA Novosti în pagina electronică.

"Avionul nu a reuşit să atingă viteza necesară decolării şi a căzut de la mică altitudine pe malul fluviului Volga. Alimentarea avionului cu combustibil de calitate slabă este considerată o cauză prioritară pentru funcţionarea deficitară a motorului", a afirmat sursa.

FOTO Chipurile jucătorilor de hochei morţi în accidentul aviatic din Rusia

image

UPDATE 05.00  preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev a declarat că-şi va modifica programul pentru a se deplasa la locul incidentului. Acesta a promis o revizuire a industriei aviatice şi scoaterea din uz a avioanelor din era sovietică, după ce în urmă cu doar două luni, un alt avion rusesc s-a prăbuşit producând moartea a 44 de oameni.

Fanii echipei ruseşti Lokomotiv au ieşit aseară în stradă pentru a comemora victimele accidentului aviatic.

image

UPDATE 04.32 întreaga suflare a sportului a trimis condoleanţe federaţiei, familiilor, colegilor şi prietenilor. "Am suferit o pierdere ireparabilă. Nici acum nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Hocheiul a pierdut jucători şi antrenori valoroşi. Este o tregedie pentru întregul sport", a declarat Vladislav Tretiak, preşedintele Federaţiei Ruse de Hochei.

"Deşi s-a petrecut la mii de kilometri departe de noi, această tragedie este o pierdere catastrofală pentru lumea hocheiului. Am pierdut părinţi, fii, colegi, prieteni", a transmis şi Liga Naţioanlă de Hochei din America de Nord.

UPDATE 03.00 34 de cadavre au fost găsite până acum, cele mai multe au fost recuperate din râul Volga, a anunţat ministrul Situaţiilor de Urgenţă din Ruisa. Căutarea continuă.

UPDATE 21.15 Hocheiştii cehi Jan Marek, Karel Rachunek şi Josef Vasicek, campioni mondiali, căpitanul naţionalei Slovaciei şi fost jucător în NHL, Pavol Demitra, şi campionul olimpic, suedezul Stefan Liv, se numără printre victimele accidentului aviatic produs, miercuri, la Iaroslavl (Rusia).

UPDATE 20.36 Lista străinilor din echipa Lokomotiv Iaroslav, morţi în accidentul aviatic

image

Antrenorul Brad McCrimmon (Canada)
Jucători:
Stefan Liv (Suedia)
Aleksander Viuhin (cetăţenie rusă şi ucraineană)
Pavol Demitra (Slovacia)
Karlis Skrastins (Letonia)
Ruslan Salei (Belarus)
Robert Dietrich (Germania)
Josef Vasicek(Cehia).
Jan Marek (Cehia).
Karel Rachunek (Cehia).

UPDATE 20.20 La inspecţiile tehnice anterioare nu a fost descoperită nicio neregulă la avionul Yak-42 înainte de decolarea din Iaroslav, relatează Interfax. Echipele de intervenţie au recuperat 35 de cadavre în urma accidentului aviatic, a anunţat ministerul pentru Situaţii de urgenţă.

UPDATE 19.00 Autorizaţia de zbor a avionului prăbuşit în Rusia expira pe 1 octombrie

Autorizaţia de zbor a avionului Yak-42 expira în mai puţin de o lună, pe 1 octombrie, relatează Interfax, citând surse din domeniul aviatic.

"Avionul era în uz din 1993. Salonul VIP al aparatului avea o capacitate de 73 de pasageri. Valabilitatea certificatului de zbor expira pe 1 octombrie 2011", au precizat sursele citate. acestea au confirmat că avionul era în exploatare de 18 ani, dar spun că aparatul atinsese nivelul limită de folosire.

"Avionul înregistrase nu mai mult de 20.000 de ore de zbor, ceea ce este sub nivelul său maxim", a spus interlocutorul agenţiei.

UPADTE 18:38 Campionatul de hochei pe gheaţă din Rusia a fost amânat, în urma accidentului aviatic

Primul meci al etapei, dintre campioana Ufa şi vicecampioana Mîtişi a fost întrerupt cu cinci minute înainte de finalul primei părţi, la aflarea veştii despre tragicul accident.

Oficialii Ligii Continentale de Hochei din Rusia au decis să amâne restul meciurilor pentru o dată ce va fi anunţată ulterior.

image

UPDATE 18.30 FOTOGALERIE. Apasă pe fotografii pentru a vedea imaginea mărită

image
image
image

UPDATE 18.15 Un avion de linie Yakovlev 42 (Yak-42), în care se afla echipa rusă de hochei pe gheaţă Lokomotiv Iaroslav, s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea aeroportului Iaroslavl, provocând moartea a 44 dintre cele 45 de persoane aflate la bord, au anunţat agenţiile Interfax şi Ria Novosti.

UPDATE 18.00 Alte surse susţin că ar fi 43 de morţi şi doi supravieţuitori: atacantul echipei Lokomotiv, Aleksandr Galimov, care se află în stare gravă,.şi un membru al echipajului. Anunţul a fost făcut de soţia lui Galimov.

image

La bordul avionului de concepţie sovietică care s-a prăbuşit se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslav. Teribila veste a fost anunţată de ministerul rus al Situaţiilor de urgenţă. După decolase, aeronava nu a reuşit să ajungă la o altitudine sigură şi a lovit o antenă radio.

Echipa de hochei Lokomotiv Yaroslavl avea jucători din Germania, Suedia şi Slovacia şi a câştigat campionatul Rusiei de trei ori. Avionul se îndrepta spre Minsk, pentru meciurile din Liga Continentală de hochei (KHL).

image

La Iaroslav se desfăşoară, sub patronajul preşedintelui Dmitri Medvedev, un forum politic reunind mai mulţi şefi de stat. Un consilier al Kremlinului s-a dus la locul accidentului, la ordinul lui Medvedev.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite