FOTO Chipurile jucătorilor de hochei morţi în accidentul aviatic din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii echipei ruseşti Lokomotiv au comemorat victimele accidentului aviatic de la Yaroslavl
Fanii echipei ruseşti Lokomotiv au comemorat victimele accidentului aviatic de la Yaroslavl

Hocheiştii cehi Jan Marek, Karel Rachunek şi Josef Vasicek, campioni mondiali, căpitanul naţionalei Slovaciei şi fost jucător în NHL, Pavol Demitra, şi campionul olimpic, suedezul Stefan Liv, se numără printre victimele accidentului aviatic produs, miercuri, la Iaroslavl, în Rusia.

Ambasadele Cehiei, Suediei şi Slovaciei din Rusia au confirmat, ieri, că sportivii respectivi, componenţi ai echipei ruse de hochei pe gheaţă, se numără printre cele 43 de victime ale accidentului produs miercuri.

Avion de linie Yakovlev 42, în care se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaroslavl, provocând moartea a 43 dintre cele 45 de persoane aflate la bord.

Avionul de tip Yak-42 s-a prăbuşit la doi kilometri de aeroportul Tulocina din Iaroslavl. Avionul s-a prăbuşit la ora locală 16.05 (15.05, ora României), imediat după decolarea în direcţia Minsk (Belarus), unde echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl avea meci.

Yury Urychev

Atacantul ceh Josef Vasicek (31 ani) a câştigat Cupa Stanley, cu Carolina Hurricanes, în 2006 şi titlul de campion mondial în 2005, în timp ce atacantul Jan Marek (31 ani) şi fundaşul Karel Rachunek (32 ani) erau componenţi ai echipei Cehiei, campioană mondială în 2010.

"Nu există cuvinte pentru a putea spune ce simţim. Este o tragedie şi un şoc pentru noi toţi. Nu numai că erau sportivi extraordinari, ci oameni extraordinari", a declarat preşedintele Federaţiei de Hochei din Cehia, Tomas Kral, informează AFP.

Fanii echipei ruseşti Lokomotiv au ieşit aseară în stradă pentru a comemora victimele accidentului aviatic.

Fanii echipei ruseşti Lokomotiv au comemorat victimele accidentului aviatic de la Yaroslavl
Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite