Asistenţă românească în Golful Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a oferit ajutor autorităţilor americane pentru limitarea efectelor scurgerii de petrol din Golful Mexic. Bucureştiul a primit deja mulţumiri pentru asistenţă din partea Departamentului de stat american.

VIDEO Scurgerile de petrol în apele Golfului Mexic, cel mai mare dezastru ecologic din ultimii ani

„SUA sunt recunoscătoare pentru ofertele generoase de asistenţă şi sfaturile primite din partea guvernelor Canadei, Croaţiei, Franţei, Germaniei, Irlandei, Mexicului, Olandei, Norvegiei, României, Republicii Coreea, Spaniei, Suediei, Marii Britanii, precum şi din partea Naţiunilor Unite", se arată într-un comunicat remis „Adevărul" de ambasada SUA la Bucureşti.

Un reprezentant al diplomaţiei americane a precizat că asistenţa internaţională primită constă în expertiză tehnică şi de cercetare, macarale, dispersanţi chimici, pompe, separatoare, precum şi tratament pentru animalele sălbatice şi plantele din zonă.

Mai multe ţări au pus la dispoziţie „experţi în diferite aspecte ale efectelor scurgerii de petrol". Americanii au construit o instalaţie comparabilă cu un aspirator uriaş ce va absorbi petrolul care se scurge din puţul subacvatic în urma scufundării platformei maritime Deep Water Horizon.

Instalaţia este programată să acţioneze la o adâncime de peste 1,5 kilometri. Cu o greutate de 90 de tone şi o înălţime de 12 metri, „aspiratorul uriaş" va colecta aproape 80 la sută din totalul de 800.000 de litri de petrol care se scurg în ocean.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite