Oamenii lui Rupert Murdoch se mută în Siberia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţilor tabloidului britanic „News of the World" li s-a propus un loc de muncă în Siberia.

În total, au rămas fără locuri de muncă 283 de persoane, o parte dintre ei au reuşit să se angajeze la publicaţiile londoneze, unor li se propun locuri de muncă doar peste hotare în companiile care fac parte din imperiul lui Rupert Murdoch.

Ţară mare, aer curat, natură sălbatică şi posibilităţi nelimitate de dezvoltare a carierei - astfel li se vorbeşte foştilor angajaţi de la „News of the World" în timpul interviurilor pentru ocuparea unui loc de muncă în Siberia, potrivit postului de radio Vocea Rusiei. La compania Fox este vacant un post de manager, care se ocupă cu strângerea de materiale. Această companie este o filială a imperiului lui Murdoch „News Corporation", care a decis să cucerească piaţa rusească. S-a hotărât ca acest loc de muncă să fie oferit unui angajat al tabloidului britanic. Ce-i drept, după cum relatează ziarul „Independent", în Occident Siberia este asociată cu GULAGUl, iar ziariştilor li se pare că un astfel de loc de muncă este mai degrabă o pedeapsă decât o posibilitate de a începe o nouă carieră.

Citeşte şi : Jurnalistul care a declanşat scandalul de la „News of the World“ devenise paranoic înainte de moarte

Serviciul în Siberia este doar unul din cele 200 de posturi vacante propuse foştilor angajaţi ai „News of the World". Ei pot, de exemplu, să meargă în Bulgaria şi să lucreze în calitate de consultat la Dow Jones. Sau să devină manager de televiziune în Spania, inspector pe acţiuni în Italia sau inspector în afaceri în Suedia.
În total, în urma închiderii tabloidului, acuzată de ascultarea telefoanelor britanicilor, au rămas fără un loc de muncă 283 de persoane. 60 dintre aceştia şi-au găsit imediat de lucru în companiile din imperiul lui Murdoch, inclusiv la ziarul „The Sun". Însă soarta celorlalţi încă nu se cunoaşte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite