Jurnalistul care a declanşat scandalul de la News of the World devenise paranoic înainte de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel care s-a aflat în spatele dezvăluirilor privind interceptarea de către jurnaliştii de la News of The World a telefoanelor mai multor persoane devenise un "pustnic paranoic", care trăia cu teama că cineva va veni după el, a dezvăluit un prieten de-al lui.

Sean Hoare, fost jurnalist de la rubrica mondenă a tabloidului News of the World, a fost găsit mort, luni, în apartamentul său, la scurt timp după ce a spus că fostul redactor şef al ziarului News of the World nu era chiar străin de ascultarea telefoanelor rudelor victimelor atentatelor de Londra sau rudelor militarilor morţi în Afganistan.

Sean Hoare şi-a petrecut ultimele săptămâni din viaţă ascunzându-se în apartamentului său, în spatele draperiilor trase.  "ascunde", viaţa lui în apartamentul lui cu perdelele trase.

"Spunea că cineva trimis de Guvern va veni să îl ia. Mi-a spus: «Dacă vine cineva să mă caute, să nu-i spui că sunt acasă». Era devastat fizic, era palid şi nu arăta deloc bine. Se afla într-o luptă constantă cu alcoolul şi îmi spunea la ce pericol a supus-o pe soţia lui. A menţionat şi ceva despre interceptările telefonice şi cred că asta era principala lui îngrijorare. Îmi spusese că devenise paranoic şi vorbea tot timpul despre o conspiraţie", a povestit prietenul său, potrivit Daily Mail.

Moartea nu este suspectă

Cu toate acestea, anchetatorii britanici au declarat că nu există dovezi care să sugereze că moartea lui Sean Hoare este suspectă. Mai mult, este luată în calcul şi ipoteza unei sinucideri, asta după ce autopsia a concluzionat că nu există dovezi privind implicarea unei terţe părţi în moartea jurnalistului.

La găsirea cadavrului, poliţia a spus că moartea lui Sean Hoare este "inexplicabilă, dar nu suspectă".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite