Ahmadinejad avertizează asupra unui "război fără limite"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a negat acuzaţiile conform cărora ţara sa ar fi încălcat regulile internaţionale privind armele nucleare şi a avertizat că un atac asupra facilităţilor nucleare din Iran ar declanşa un "război fără limite".

"Statele Unite nu au intrat niciodată într-un război real, nici în Vietnam, nici în Afganistan şi nici măcar în cel de-al Doilea Război Mondial", le-a spus liderul iranian reporterilor americani care l-au întrebat cum ar reacţiona Iranul la un atac al Israelului susţinut de SUA.

"Războiul nu înseamnă numai bombardarea unor locuri. Atunci când începe, el nu are limite. De fapt, credeţi că cineva ar ataca Iranul? Eu nu cred asta. Regimul sionist este o entitate mică pe harta lumii", a completat el, potrivit Daily Telegraph.

Prezent la întâlnirea anuală a Adunării Generale a ONU, în New York, a pus la îndoială, din nou, Holocaustul, pe care l-a descris ca fiind un "eveniment istoric menit să creeze un pretext pentru război".

"Întrebarea este, de ce nu permitem ca acest subiect să fie examinat în continuare .... Este incorect să impunem un singur punct de vedere. Trebuie să întrebăm unde a avut loc acest eveniment şi de ce trebuie ca poporul palestinian să continue să sufere pentru el. Eu nu sunt un antisemit. Sunt anti-sionism", a spus Ahmadinejad.

Citiţi şi: Ahmadinejad: Premierul israelian e un criminal experimentat

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite