Adevărul Europa, de acum, în direct de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important trust de presă scrisă din România, Adevărul Holding, inaugurează oficial astăzi primul birou editorial permanent la Bruxelles. Este o premieră în istoria presei româneşti. Evenimentul este unic în istoria presei din România, „Adevărul“ urmând modelul deschis de trusturi sau ziare europene importante, precum BBC sau „FAZ“.

Citiţi şi: Adevărul Holding lansează „Adevărul Europa"

De astăzi, ziarul „Adevărul" va avea zilnic pagina „Adevărul Europa", în secţiunea Internaţional unde toate evenimentele importante şi tendinţele europene vor fi analizate în detaliu. „Lucrurile care contează pentru Europa se întâmplă la Bruxelles. Cred că este important pentru cititorii noştri să înţeleagă ce impact are asupra lor legislaţia europeană. Este un pas necesar şi obligatoriu pentru un grup de media care vrea să-şi informeze corect cititorii", afirmă Peter L. Imre, directorul general Adevărul Holding.

Pe înţelesul cititorilor

„Adevărul Europa" va relata zilnic şi pentru cititorii din Republica Moldova şi Ucraina şi va organiza dezbateri online şi TV din studiourile europene de la Bruxelles şi Strasbourg.

„Până mai ieri, părea mai degrabă un vis nebunesc. Dar azi există. Adevărul este primul grup românesc care îşi deschide un birou la Bruxelles. Aşa cum au aici marile entităţi de presă din întreaga lume.

La Bruxelles există, de altfel, cea mai mare concentrare de jurnalişti de pe întreaga planetă. Inutil de spus cât de mult influenţează România deciziile luate în instituţiile europene. Dar şi cât de puţin cunosc românii despre toate acestea. De acum, cititorii noştri vor fi în contact direct cu Europa în fiecare zi, pe site-ul ziarului „Adevărul", dar şi în ediţia tipărită, ca de altfel şi în celelalte publicaţii ale grupului.

Vă vom prezenta o Europă pe limba şi pe înţelesul oamenilor, nu o Europă a birocraţilor. Nu vom vorbi doar despre instituţii. Europa înseamnă mai mult, înseamnă şi afaceri, cultură, proiecte urbane, infrastructură, tradiţii şi dezvoltare rurală, civilizaţie, istorie", susţine Ovidiu Nahoi, redactorul-şef al „Adevărul Europa".

Buzek: Felicit „Adevărul"

Un birou editorial care să transmită informaţii din capitala Europei pentru ţările din est este salutat de unul dintre cei mai importanţi lideri de la Bruxelles.

„Felicit «Adevărul» pentru deschiderea redacţiei de la Bruxelles şi pentru că este atât de activ atât ca ziar, cât şi ca post de televiziune. Din câte ştiu deocamdată, postul TV este doar pe internet, însă este foarte important. Informaţia este foarte importantă în mediul în care trăim pentru că avem atâta nevoie de ea. Democraţia noastră este clădită pe informaţie şi este foarte bine că o puteţi transmite de aici în România", a declarat, pentru „Adevărul Europa", Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European.

Transmisie în direct

Lansarea Adevărul Europa are loc astăzi, de la ora 19.30 (ora României) la sediul Parlamentului European din Bruxelles şi va fi transmisă live pe www.adevarul.ro. Lansarea va fi însoţită de o ediţie specială din studioul Adevărul TV.

Gazda emisiunii este Lucian Pop, redactor-şef adjunct, iar invitaţii - fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu şi redactorul-şef de la „Dilema Veche", Mircea Vasilescu. Intervenţii în direct va avea, de la Bruxelles, Bianca Toma. (Evenimentul de lansare este sprijinit de Zenyth Pharmaceuticals, producătorul ColonHelp, şi de Murfatlar.)

„Când eram negociator-şef, mă întrebau doar ziariştii străini"

„Deschiderea unui birou al unei organizaţii media româneşti la Bruxelles este foarte importantă, mai ales prin prisma accesului direct la sursă. Acolo se iau principalele decizii legislative care ne privesc şi acolo se stabilesc relaţiile între statele membre. La Bruxelles se negociază de dimineaţa până seara şi este foarte bine că jurnalişti români sunt aproape de aceste surse", a spus Vasile Puşcaş, negociatorul şef al României cu UE.

Fără senzaţional cu orice preţ

El a apreciat că relatările care pornesc dintr-un birou românesc la Bruxelles vor da greutate relatărilor din ţară prin contactele directe cu autorităţile comunitare şi astfel,  informaţia va fi relevantă pentru cititor.

„În acelaşi timp, cred că nu ar trebui să pierdeţi timpul căutând senzaţionalul cu orice preţ. Când eram negociator-şef, la sfârşitul întrevederilor veneau să-mi pună întrebări doar jurnalişti din alte ţări, nu şi din România. Acum, dacă autorităţile nu se apropie de Bruxelles, e bine că măcar prin intermediul presei cetăţenii sunt ţinuţi în contact cu ceea ce se întâmplă acolo", a mai spus Puşcaş.

Echipa „Adevărul Europa"

Ovidiu Nahoi, redactor-şef, editorialist, are peste 20 de ani de experienţă în presă; a fost re­­­dac­tor-şef al revistelor „Foreign Policy" şi „Historia".

Bianca Toma, editor, are peste 10 ani de experienţă în presă şi a ocupat postul de redactor-şef adjunct al ziarului „Adevărul".

Ana Maria Tolbaru, redactor, are experienţă multimedia şi studii de jurnalism în Marea Britanie.  

Adina Stăncescu, administrator office, fost director adjunct la HR, are experienţă de 15 ani în coordonare, marketing şi publicitate.

image
image
image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite