Adevărul Holding a lansat „Adevărul Europa” / Dinu Patriciu: "În scurtă vreme, deschidem următoarele birouri, la Washington şi la Beijing"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul Holding a lansat luni, 31 ianuarie, primul birou editorial românesc la Bruxelles. „Adevărul Europa” relatează zilnic, în print, online şi în cadrul dezbaterilor TV, tot ce este important în actualitatea europeană, noile tendinţe şi ultimele reguli, directive sau legi.

ORA 21.20 Dinu Patriciu: Bruxellesul este cel mai important si cel mai aproape centru de decizie de care depind soarta si implinirile fiecaruia dintre noi. Era absolut normal ca acest prim birou sa fie deschis aici, la Bruxelles. Cel mai important este sa stim ce se intampla aici. Vietile noastre depind de deciziile de aici. Fiecare cetatean trebuie sa fie informat si sa contribuie la ce i se intampla. Ne aflam in capitala unei tari dezbinate si capitala unei Europe aparent unite, iar noi trebuie sa participam la aceasta unire. Iar, locul Moldovei este in interiorul UE. Cine plateste criza? Pot sa o plateasca cei slabi sau cei puternici. Asta depinde de cei ce ne reprezinta la Bruxelles.

ORA 21.15 Peter Imre: Am mari emotii. E un moment important in viata trustului Adevarul Holding, a presei romanesti si in viata mea. Adevarul Holding lucreaza pentru informarea balansata a cititorilor sai. Daca neglijezi Bruxellesul, faci o mare greseala. Adevarul reprezinta o punte de comunicare intre interesele cetateanului roman si deciziile care se iau la Bruxelles. Si speram ca va fi si prima companie de media care va face posibila intrarea Republicii Moldova in UE.

ORA 21.12 Theodor Stolojan, europarlamentar din partea PDL: Din pacate, problematica europeana este foarte putin reflectata in Romania. Aici (la Bruxelles, n.r.)se discuta probleme care configureaza trecutul, prezentul si viitorul Romaniei, ca membru al UE. Cand lucram la diferite proiecte sau reglementari europene, cautam sa aflam pozitia si celor din Romania.

image

ORA 21.01 Teodor Meleşcanu, fost ministru de Externe: Acest birou de presa va aduce cu adevarat Europa in Romania. Aceasta va fi adevarata integrare, prin acest biriou, cu stirile, proiectele si problemele care ne vor afecta.

image

Cazul Schengen a fost prost monitorizat de catre noi. Putem rata totul pentru ca n-am reusit sa dialogam cu partenerii nostri si de a gasi solutii la temerile lor.

ORA 20.58 Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării: De acasa, nu am facut decat sa spunem ca "mari decizii se iau la Bruxelles". Trebuie sa constientizam oamenii ce importante sunt deciziile de la Bruxelles, care sunt interesele de amanunt ale Romaniei.

ORA 20.55 Dacian Cioloş, intervievat de Bianca Toma (editor Adevărul Europa): Romania trebuie sa stie sa-si joace rolul de membra a UE. Prezenta echipei de aici si posibilitatea de a transmite informatia de la sursa mi se pare esentiala. De la Bruxelles, Romania are nevoie si de capacitatea de analiza critica.

ORA 20.44 Jean Marinescu, şeful delegaţiei PDL în PE: Este nevoie de două lucruri: in primul rand, sa fie cineva la fata locului si, in al doilea rand, jurnalistii sa cunoasca regulile din institutiile europene. Primul s-a indeplinit, al doilea sper sa se indeplineasca foarte repede.

ORA 20.40 Renate Weber, eurodeputat: Traim intr-o perioada in care multe se schimba. Cred ca romanii si Romania au un cuvant de spus in acest sens, aici, la Bruxelles.

ORA 20.34 Dacian Cioloş, comisar european: România este membră a UE de mai bine de 4 ani şi în continuare lipseşte şi informaţia obiectivă şi dezbaterea profundă a ceea ce se întâmplă la Bruxelles. Poate pentru ca lipsesc canalele de transmitere a informatiei in mod obiectiv. Dezbaterea politica in Romania este de cele mai multe ori superficiala. Ziarul "Adevarul" a dovedit, de multe ori. profunzime in analiza. Sper ca aceasta anvergura sa se transmita si in dezbaterea publica si politica din Romania. Mult succes biroului de la Bruxelles, care va putea conta si pe colaborarea mea. Nu ma indoiesc ca vor reusi. Viaţă lunga biroului de la Bruxelles si ochii deschisi catre Romania!.

Comisarul pentru agricultură Dacian Cioloş va avea noi colegi români în directoratele CE

ORA 20.31 Reprezentaţi ai redacţiilor Adevărul din Chişinău şi Kiev au transmis mesaje de încurajare şi susţinere.

ORA 20.21 Peter Imre, director general al grupului Adevărul Holding: Acum 22 de ani, cand am venit prima data la Bruxelles, am fost extrem de emotionat, pentru ca am calcat intr-o tara capitalista. Astazi, mi se pare un vis sa fac parte din aceasta echipa. Audienta este atat de nobila, in aceasta seara - membri ai PE, ministri, fosti ministri de externe, oameni care au pus o caramida la construirea Uniunii Europene.

image

Sunt bucuros sa fac parte din acest grup de cetateni care fac ceva pentru tara lor. Sa pot sa schimb o paradigma extrem de intalnita in Romania, prin care agenda politica determina agenda publica, si nu cetateanul si agenda cetateanului. Cred ca patriotismul curat este acela de a impartasi cu vecinii nostri ce avem noi mai bun.

ORA 20.19 Ovidiu Nahoi: Nu este de ajuns numai sa ai o viziune globala si sa-ti doresti, ci trebuie sa si asezi lucrurile in ordinea lor normala si sa faci unele lucruri care pot parea plictisitoare, dar care sunt necesare. In spatele acestei initiative, se afla o intreaga echipa.

image

ORA 20.15 Teodor Baconschi, ministrul român de Afaceri Externe: Încurajez acest eveniment. Singura intrebare pe care mi-am pus-o la auzirea veştii  a fost de ce atât de târziu? Poate redacţia de aici îi va ajuta pe compatrioţii noştri să intelega cat de important este sa fim aici. Subiectul este arid, de multe ori greu de priceput de catre omul de rand. A face Europa pe intelesul oricui nu este usor. Va doresc mult succes!

image

ORA 20.11 Dinu Patriciu: Nu este o coincidenţă faptul că lansarea are loc aici, în capitala unei Europe aparent unite. Românii trebuie să fie informaţi corect, să ştie adevărul, să poată contribui la punctele de vedere pe care reprezentanţii lor le aduc aici. Aceasta este doar prima experienţă de acest fel, urmând ca, în scurtă vreme, să deschidem următoarele birouri, la Washington şi la Beijing.

ORA 20.07 Ovidiu Nahoi, redactor şef al biroului de la Bruxelles: Este o onoare pentru noi să ne începem activitatea aici, la Bruxelles. Suntem într-o seară a premierelor. Pe panourile din spatele nostru, am adus cu noi o bucăţică din România şi nu este singura imagine adusă aici.

ORA 20.00 Daciana Sârbu, gazda evenimentului, deschide lansarea primei redacţii a unui trust media românesc la Bruxelles.

Sper şi sunt sigură că vom avea un lung parteneriat aici, la Bruxelles, a declarat Daciana Sârbu.

image

ORA 19.50 La Bruxelles, în Parlamentul European, va începe peste câteva minute evenimentul de lansare. Invitaţi din diplomaţia românească, miniştri, jurnalişti şi oameni de afaceri au sosit pentru a lua parte la lansarea "Adevărul Europa".

În studiul Adevărul din Bucureşti se află, alături de moderatorul Lucian Pop, redactor şef adjunct al ziarului "Adevărul",  Adrian Vasilescu şi Vlad Nistor, care comentează iniţiativa trustului Adevărul Holding.

Mircea Vasilescu: Subiectele europene transpuse aşa cum trebuie să ajungă şi la publicul nostru, din România.

Vlad Nistor: Iniţiativa trustului dvs. va avea efecte pozitive  în sensul că mulţi români vor afla detalii în legătură cu oportunităţile care ni se oferă fiecăruia dintre noi.

Un demers jurnalistic unic în presa din România

Echipa „Adevărul Euro­pa "transmite de asemenea din Bruxelles spre România, Republica Moldova şi Ucraina cele mai importante momente din parcursul european al acestor ţări.

image


Lansarea "Adevărul Europa", care va fi transmisă live pe www.adevarul.ro, va avea loc la Parlamentul European în prezenţa unor personalităţi importante din instituţiile UE şi din mediul de afaceri.

Evenimentul este sprijinit de Zenyth Pharmaceuticals, producătorul ColonHelp şi de Murfatlar. Echipa "Adevărul Europa" este formată din  Ovidiu Nahoi, redactor-şef "Adevărul Europa", Bianca Toma şi Ana-Maria Tolbaru, redactori şi Adina Stăncescu, asistent editorial. 

Ultimele noutăţi de la Bruxelles le găsiţi numai pe

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite