Cinema-Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedie simpatică despre nefericirile unui patron de bodegă. Junele grec Zinos (Adam Bousdoukos) se ocupă de toate: găteşte, face curat, serveşte clienţii. Restaurantul de la periferiile Hamburgului îi mănâncă însă mare parte din timp.

Bodega Soul Kitchen

Titlu original:  Soul Kitchen


Chestiune deloc plăcută pentru iubita sa, care decide să plece în China. Suferind din amor, Zinos ar avea nevoie de o mână de ajutor de la fratele său Illias (Moritz Bleibtreu). Acesta, proaspăt ieşit din închisoare este mult mai preocupat de alte afaceri, deloc cinstite, şi de seducerea barmaniţei, pentru a fi de vreun ajutor.

Cu două controale şi două somaţii la activ, Zinos, care trebuie să renoveze bucătăria şi să plătească taxe, mai are şi marele ghinion de-a fi lovit de dureri cumplite de spate. Acestea nu pot fi tratate, pentru că nu are asigurare medicală. Recurge, deci, la soluţii alternative: medicină chinezească şi un nou bucătar.

Deosebit de capabil, dar mult peste standardele clientelei obişnuite, bucătarul importat de la un restaurant de lux face doar să complice prin atitudinea sa furibundă treburile din locandă. Clienţii fideli părăsesc în masă bodega. Avem de-a face cu o comedie lejeră şi plină de bonomie, toate ghinioanele grecului sunt împănate cu gaguri şi personaje amuzante.

Apreciat pentru dramele sale emoţionante (Gegen die Wand şi Auf der Anderen Seite), Fatih Akin reuşeşte să distreze, să creeze empatie şi să seducă spectatorul. La urma urmei combinaţia de amor tineresc, bucătărie multi-naţională şi aventuri medicale nu este cel mai original lucru din cinema, dar nu are cum să dea greş. Mai ales că lipsa de pretenţii şi profunzimi, totalmente asumată de autor, generează o bucată de entertainment european lejer şi relaxant.

Regie :  Fatih Akin;  Distribuţie: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan, Birol Ünel 

Totul despre sex 2

Titlu original:  Sex and the City 2

Cele patru prietene nonconformiste s-au întors pe marele ecran. „Totul despre sex 2" ni le prezintă pe Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) şi Miranda (Cynthia Nixon) care se confruntă cu aceleaşi probleme. Aşa cum au obişnuit publicul şi pe fanii sitcomului omonim, prietenele trec prin tot felul de situaţii imposibile, pline de umor, şi-şi trăiesc vieţile tumultuoase, condimentate cu poveşti de dragoste.

În partea a doua a filmului, Carrie împreună cu tovarăşele de distracţii au parte de o nouă surpriză, de această dată fiind vorba despre o evadare într-un loc exotic. Aventura vine în cel mai potrivit moment al vieţii lor, exact când protagonistele încercau să iasă din rutina rolurilor tradiţionale de neveste sau de mame, care se instalase inevitabil.

Regie:  Michael Patrick King;  Distribuţie:  Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, John Corbett, Chris Noth, David Eigenberg, Evan Handler, Jason Lewis, Willie Garson, Mario Cantone.

Nanny McPhee: Marea  înfruntare

Titlu original: Nanny McPhee and the Big Bang

"O să vă explic cum stă treaba. Când aveţi nevoie de mine, dar nu mă vreţi.... atunci trebuie să stau. Când mă vreţi, dar nu mai aveţi nevoie de mine ... atunci trebuie să plec." Aceasta este fraza cu care bona McPhee a câştigat de partea ei atenţia copiiilor obraznici. Este vorba despre odraslele doamnei Green, Norman, Megsie şi Vincent, care se ceartă şi se bat tot timpul.

Copleşită de situaţie, mai ales că soţul ei Rory este plecat la război, Green s-a mai trezit pe cap şi cu Celia şi Cyril Gray, nepoţii răsfăţaţi care au venit de la Londra să-şi petreacă o lungă vacanţă la fermă. Colac peste pupăză, doamna Green află că Phil i-a lăsat acasă cu o datorie de plătit faţă de doamna Biggles. Destul pentru ea, aşa că femeia decide să o angajeze pe dădaca McPhee care rezolvă o parte dintre probleme, într-un stil propriu.

Regie:  Susanna White;  Distribuţie: Emma Thompson, Rosie Taylor-Ritson, Eros Vlahos, Daniel Mays, Lil Woods, Sam Kelly, Bill Bailey, Maggie Smith, Nonso Anozie

Un cuplu mortal

Titlu original:  Killers

Jen şi Spencer sunt protagoniştii unei iubiri mai mult sau mai puţin obişnuite. Înainte de a-l cunoaşte, Jen dăduse nas în nas cu decepţia în dragoste. Fostul iubit o lăsase cu ochii în soare. De aceea, ea începuse să creadă în dragoste tot atât de mult cum îl aştepta pe Moş Crăciun cu cadouri. Dar, într-o vacanţă în luxoasa Rivieră franceză, tânăra avea să-l întâlnească pe Spencer Aimes, un tip care părea că este rezolvarea tuturor problemelor din viaţa ei.

Aşa încât, după trei ani, cei doi împart acelaşi acoperiş, în calitate de soţi. Toate bune şi frumoase, până în ziua în care bărbatul aniversează treizeci de ani. Momentul coincide cu ploaia de gloanţe care au început să şuiere în jurul lor, la propriu. Surpriză! Spencer este un asasin plătit în slujba guvernului. Pentru că spusese „Da, la bine şi la greu", Jen trebuie să intre în joc.

Regie:  Robert Luketic;  Distribuţie:  Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Tom Selleck, Cesar Aguirre, Catherine O'Hara, Martin Mull, Lisa Ann Walter, Larry Joe Campbell, Kevin Sussman

Puşcăriaşii-actori din "Eu când vreau să fluier, fluier" nu au fost lăsaţi să mănânce şi să bea după premieră (VIDEO/FOTO)

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite