Marii perdanţi de la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tony  Tomas, Luminiţa Anghel şi Adrian Piper
Tony Tomas, Luminiţa Anghel şi Adrian Piper

În timp ce Paula Seling (31 de ani) şi Ovidiu Cernăuţeanu (35 de ani) se bucurau de victoria obţinută la Selecţia Naţională Eurovision, concurenţii clasaţi pe locurile următoare aveau reacţii diferite.

Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu sunt câştigătorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2010 şi vor reprezenta România la finala de la Oslo, cu piesa „Playing With Fire" („Jocul cu focul"). Artiştii clasaţi pe locurile următoare au reacţionat diferit, în funcţie de starea de spirit şi de aşteptări. Luminiţa Anghel, Tony Tomas şi Adrian Piper, care au obţinut locul doi, s-au închis în cabină, în timp ce Cătălin Josan, clasat pe locul trei, şi Hotel FM, care a obţinut locul patru, i-au felicitat pe câştigători.

Mai citeşte şi:

VIDEO Povestea piesei care reprezintă România la Eurovision

Tony Tomas, mesagerul copiilor la Eurovision

În timp ce danezii Olsen Brothers, invitaţii speciali ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2010, cântau pe scena de la Circul Globus, iar concurenţii erau în Camera Verde, Luminiţa Anghel, Tony Tomas şi Adrian Piper au preferat să rămână în cabină. Luminiţa Anghel a refuzat să dea vreo declaraţie şi a vrut la un moment dat chiar să plece. În cele din urmă, artista a rămas în cabina sa până la finalul concursului. Deşi cei trei concurenţi au declarat că s-au simţit bine pe scenă, compozitorul Eduard Cârcotă a fost nemulţumit de filmarea celor de la TVR.

Mai citeşte şi:

Cătălin Josan, romanticul de la Eurovision

Cătălin Josan, care s-a clasat pe poziţia a treia cu melodia „Around Around", a dat dovadă de fair-play şi i-a felicitat pe premianţi. „Melodia e interesantă. Nu ştiu care sunt şansele «Playing With Fire» la Oslo, pentru că o să voteze toată Europa, dar, atâta timp cât a luat locul întâi în România, cred că e o piesă pentru Eurovision. Le urez multă baftă şi le ţin pumnii în marea finală", ne-a spus Cătălin.

Cu toate că îşi dorea să meargă la Oslo, concurentul clasat pe poziţia a treia s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut. „Foarte bine mă simt. Cel mai bine. Îmi pare rău că nu plec la Oslo, dar mă bucur mult că eu, ca textier şi compozitor, am reuşit să iau locul trei. E foarte mult", a adăugat acesta. Cătălin povesteşte că s-a hotărât să participe cu patru zile înainte de terminarea înscrierilor şi a muncit la foc continuu pentru a termina, în timp record, piesa cu care să intre în concurs.

Trupa Hotel FM

Trupa Hotel FM

Artistul mai spune că în perioada următoare intenţionează să-şi promoveze piesa cu care a concurat la Eurovision şi chiar să o promoveze în afara graniţelor ţării, pentru a vedea care-i este potenţialul. „Chiar nu cred că am fost dezavantajat, mi-era frică de partea vocală, mă temeam să nu mă lase vocea. Am făcut o piesă cam înaltă, dar m-am concentrat şi a ieşit bine", povesteşte cântăreţul.

Dovadă de fair-play au dat şi ceilalţi concurenţi. Cei de la Hotel FM, care s-au clasat pe locul patru cu melodia „Come As One", au declarat că s-au simţit bine pe scenă, dar şi că Paula şi Ovi meritau să câştige şi să ne reprezinte la Oslo. Cea mai mare bucurie a lor este modul în care s-au prezentat, faptul că au avut o prestaţie bună şi că au fost apreciaţi pe măsura muncii depuse.

„Ne-am simţit extraordinar pe scenă, am simţit că se creează o armonie perfectă, naturală, între noi şi public, ca într-o pădure, şi sperăm ca oamenii să înţeleagă că avem nevoie mai mult ca oricând să protejăm ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat, şi anume casa noastră, pământul şi frumuseţile care îl alcătuiesc", ne-a spus Gabriel Băruţă, compozitorul piesei „Come As One" (Hotel FM).

Florin Budeu, managerul lui David Bryan, de la Hotel FM, spune că băieţii sunt mulţumiţi de ceea ce au realizat la finala Eurovision, dar recunoaşte faptul că aceştia erau conştienţi de handicapul lor, acela de a nu fi o trupă consacrată. Managerul adaugă că un alt dezavantaj pentru Hotel FM a fost faptul că au cântat o melodie lentă. „ Paula şi Ovi au câştigat pe merit. Sunt artişti consacraţi, au ani de muncă în spate. Noi promovăm piesa, deja au început să sune telefoanele", ne-a mai spus Florin Budeu.

Marii învingători

Şi ceilalţi finalişti i-au felicitat pe câştigători. Atunci când concurenţii au văzut rezultatele televotingului din Camera Verde, Anda Adam a ţipat „Bravo, Paula!", felicitând-o pe artistă pentru punctajul obţinut. La rândul său, Alexa a spus că nu se aştepta să primească atâtea puncte, că s-a simţit bine pe scenă, dar că totul a trecut foarte repede.

Ştiri detaliate, înregistrări şi relatări despre şi de la finala Eurovision 2010 pot fi aflate accesând adresele de site ale celor doi coproducători: www.adevarul.ro/eurovision şi www.tvr.ro/eurovision. Evenimentul va avea loc la Oslo, cele două semifinale se vor desfăşura la 25 şi 27 mai, iar marea finală, la 29 mai.

Mai citeşte şi:

REPORTAJ Paula & Ovi: „S-au jucat cu focul“ şi acum merg la Oslo

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite