REPORTAJ Paula Seling & Ovi: „S-au jucat cu focul” şi acum merg la Oslo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Playing with fire” este piesa care va reprezenta România în finala Eurovision 2010 de la 29 mai, în capitala Norvegiei.Compoziţia lui Ovidiu Cernăuţeanu a adunat 23.412 puncte, în proporţii egale, atât din partea juriului de specialitate, cât şi din partea publicului.

CITIŢI ŞI: ULTIMA REPETIŢIE ÎNAINTE DE FINALA DIN ACEASTĂ SEATĂ

Aseară, agitaţia s-a instalat devreme în arena de la Circul „Globus". În spatele scenei, prin cabine „minuscule" se auzeau vocalize, pe holuri pregătirile erau în toi, printre boxe şi zeci de fire roiau tehnicienii, iar jurnaliştii se grăbeau să prindă exclusivităţi de la artiştii emoţionaţi.

În prima cabină, unde se înghesuiau Paula Seling, Ovi şi Kamara se vedeau lucruri aruncate peste tot, bagaje, costume, farduri. Grijulie cu vocea ei, Paula a ales să nu vorbească înainte de prima intrare în scenă şi a mimat răspunsurile, lăsându-i pe cei din echipă să vorbească în numele ei.

Alexandra Ungureanu a căpătat o răceală urâtă şi nu putea vorbi foarte bine, dar s-a străduit ca show-ul să iasă bine. Pentru public a contat foarte mult prestaţia ei, dar punctajul a clasat-o în final pe ultimul loc.

CITIŢI ŞI: CINE ÎMBRACĂ VEDETELE DE LA EUROVISION

Luminiţa a apelat la rugăciuni

Îmbrăcată de Răzvan Ciobanu, Luminiţa Anghel a avut probleme cu rochia cu câteva ore înainte de a intra în scenă. „S-a rupt superficial, dar am reuşit să o reparăm în timp. Fetiţa cu fluturi a avut şi ea un mic accident cu rochiţa: s-a murdărit, dar totul s-a remediat la timp", a spus o doamnă de la garderobă, care era pregătită să calce şi ţinuta lui Horia Brenciu, amfitrionul serii alături de Valentina Pelinel.


Aşteptând să-i vină rândul pe scenă, Luminiţa a spus o rugăciune. Ea a fost însoţită de Lotta, o celebră balerină din Suedia, cea care a întruchipat în show un fluture uriaş. Sub „aripa" Lottei, o fetiţă a eliberat dintr-o cutie mai mulţi fluturi thailandezi, dar care au fost crescuţi la Chişinău. Dezamăgită că a pierdut, Luminiţa Anghel s-a închis în cabină, în aşteptarea unei maşini care să o ducă acasă. Ea nu a vrut să dea declaraţii după aflarea punctajului.

CITIŢI ŞI: FINALIŞTII DE LA EUROVISION, CARICATURIZAŢI DE POPA POPAS

Relaxare în culise

Tensiunea creştea. Băieţii de la backing vocals făceau ultimele vocalize, iar Răzvan Krivach şi-a aşteptat liniştit intrarea la ora 21.10, când camerele de filmat s-au îndreptat către „Jack Pott", personajul inventat de el. „Totul a fost bine. Nici nu ştiu pe unde este telefonul meu", a motivat el de ce nu a votat după ce a ieşit din scenă.

Anda Adam a fost una dintre cele mai liniştite concurente. „Mă gândesc mai mult la show-urile din străinătate care se anunţă", a spus ea. În Camera Verde, cea mai entuziastă echipă a fost cea a Luciei Dumitrescu, care nu a renunţat la „luptă" până în ultimul moment. „Avem cea mai tare echipă", a strigat cântăreaţa.

CITIŢI ŞI: PAULA SELING, FATA CU PIANUL DE LA EUROVISION

image

Căştigătorul ia totul

După miezul nopţii, când Horia Brenciu a anunţat câştigătorul Selecţiei Naţionale, în Camera Verde ţipetele de bucurie ale lui Ovi şi ale Paulei au captat toată atenţia. „Nu-mi vine să cred. Mulţumim în primul rând publicului care ne-a votat în număr atât de mare. Este cel mai mare câştig", a spus fericită Paula Seling. Cântăreaţa a amintit aseară şi de regretata Anca Parghel, pe al cărei pian a cântat.

CITIŢI ŞI: OVIDIU CERNĂUŢEANU, ÎN DUEL LA EUROVISION

Ovi este convins că dacă ajunge la Oslo va fi votat de mulţi norvegieni. „Cea mai grea parte mi s-a părut că a fost aici. Am lucrat trei luni la acest proiect şi am câştigat datorită acestui concept original", a declarat, cu trofeul în mână, românul care are şi cetăţenia norvegiană.


Piesa „Playing with fire" va fi îmbunătăţită pentru Oslo, spun cei doi. „Cu siguranţă că vom adăuga ceva, însă conceptul e de succes în această formă. Fetele de al backing vocals au făcut o treabă extraordinară", a precizat compozitorul. Paul Nancă, managerul Paulei Seling, s-a bucurat de reuşita protejatei lui. „Ştiam ce pot ei. Acum urmează un turneu prin străinătate", a declarat el pentru „Adevărul de Seară".


Clasament final televoting

1. Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu - Playing With Fire - 23.412
2. Luminiţa Anghel, Tony Tomas, Adrian Piper - Save Their Lives - 10.620
3. Cătălin Josan - Around, Around - 10.515
4. Hotel FM - Come as One - 7.515
5. Paula Seling şi Kamara - It's Not Too Late - 8.207
6. Lora şi Sonny Flame - Come Along - 10.503
7. Anda Adam & Connect-R - Surrender - 7.533
8. Zero - Lay Me Down - 5.720
9. Alexa - Baby - 5.168
10. Răzvan Krivach - Jack Pott - 4.621
11. Dalma Kovacs - I'm Running - 5.072
12. Pasager - Running Out of Time - 2.698
13. Tina G - Love Is War - 3.543
14. Lulu şi The Puppets - Searching for Perfect Emotion - 4.232
15. Lucia Dumitrescu - See you in Heaven, Michael - 3.449
16. Alexandra Ungureanu - Crazy - 3.823

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite