Traderul care a uimit cu declaraţiile sale: Am crezut că toată lumea ştie că marii manageri de fonduri conduc lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile tânărului trader Alessio Rastani au împărţit opinia publică în două. În timp ce unii consideră că el a spus un adevăr cunoscut de toţi specialiştii, şi anume că atunci când pieţele îşi pierd echilibrul se fac cei mai mulţi bani, alţii au rămas muţi de uimire şi îl consideră un maimuţoi.

VIDEO "Nu guvernele conduc lumea, Goldman Sachs o face!" - trader

În numai câteva ore, pe pagina sa de Facebook şi pe contul personal de Twitter au fost postate o mulţime de mesaje de "mulţumire că în sfârşit cineva are curajul să spună adevărul".

De cealaltă parte sunt agenţii care pun sub semnul îndoielii pregătirea acestui tânăr în domeniul finanţelor.

De altfel, deşi însuşi Rastani spune despre sine că se află în căutarea atenţiei, nu au fost descoperite dovezi că ar fi un farsor. El se descrie ca fiind un trader independent şi un mentor. Daily Telegraph a publicat un interviu cu Rastani, în care el mărturiseşte că este un trader ocazional şi că postul de televiziune BBC l-a contactat pentru că este dispus să vorbească în public. De altfel, apariţiile în public sunt pasiunea lui.

"BBC m-a căutat. Eu sunt în căutarea atenţiei, acesta este motivul principal pentru care vorbesc. Acesta este motivul principal pentru care am acceptat să intru în direct la BBC. A fi trader este ca un hobby pentru mine. Eu sunt de fapt un vorbitor, un om de comunicare. Vorbesc foarte mult şi îmi place la nebunie ideea de a vorbi în public", a declarat Rastani. 

Cu toate acestea, el a subliniat că îşi menţine fiecare cuvânt spus la postul de televiziune BBC.

Allesio Rastani are 34 de ani, s-a născut şi locuieşte în Londra şi este trader din 2006. Acum este independent, deşi în trecut a lucrat pentru o instituţie necunoscută, până când a realizat că nu vrea să aibă un şef.

Referitor la afirmaţiile sale care au făcut înconjurul lumii, Rastani a declarat: "Cred că este o exagerare. Nu înţeleg de ce primesc atâta atenţie. Eu nu consider ceea ce am spus ca fiind o noutate. Am crezut că toată lumea ştie asta: marii deţinători de fonduri conduc lumea, iar asta u e o noutate.

Şi în legătură cu ceea ce am zis referitor la a face bani de pe urma unei crize este adevărat, deşi nu toată lumea ştie cum să facă asta. Multă lume a interpretat greşit ceea ce am spus. Probabil s-a înţeles că eu îmi frec palmele de bucurie gândindu-mă că voi face bani de pe urma sărăciei altor oameni. Ceea ce încercam de fapt să spun este că oamenii ar trebui să fie pregătiţi dacă lucrurile merg într-o direcţie proastă. Eu încercam să fiu băiatul bun", a explicat Rastani.

Alessio Rastani

Declaraţiile care au stârnit controverse:

- Nu guvernele conduc lumea, ci Goldman Sachs o face

- Economiile a milioane de oameni vor dispărea în mai puţin de un an

- Pentru majoritatea traderilor, nu contează foarte mult o economie sănătoasă sau redresarea situaţiei actuale. Treaba noastră este să facem bani din asta

- Adorm în fiecare seară visând la recesiune

- Când pieţele se prăbuşesc, dacă ştii ce să faci, dacă ai planul potrivit, poţi face o mulţime de bani

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite