VIDEO "Nu guvernele conduc lumea, Goldman Sachs o face!" - trader

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca americană de investiţii Goldman Sachs conduce lumea, iar zona euro este pe punctul de a se prăbuşi, au fost doar câteva dintre afirmaţiile unui trader britanic care a şocat o lume întreagă.

"Acum nu este momentul să mai credem ca guvernele vor rezolva lucrurile. Nu guvernele conduc lumea, ci Goldman Sachs o face", a declarat trader-ului independent Alessio Rastani.

Aceste afirmaţii au venit la sfârşitul unui interviu de circa trei minute acordat luni postului BBC, în cadrul căruia Rastani i-a avertizat pe telespectatori să se pregătească pentru "inevitabil": "economiile a milioane de oameni vor dispărea în mai puţin de un an. Economia mondială se comportă ca un cancer. Dacă aşteptăm şi sperăm că va dispărea de la sine, asemenea unui cancer, situaţia se va agrava şi va fi mult prea târziu pentru a mai face ceva.

Pentru majoritatea traderilor, nu contează foarte mult o economie sănătoasă sau redresarea situaţiei actuale. Treaba noastră este să facem bani din asta. Eu personal visez la acest moment de trei ani. Adorm în fiecare seară visând la recesiune", a spus el.

În opinia lui Rastani, traderii nu sunt singurii care pot beneficia de pe urma unei crize.

"Când pieţele se prăbuşesc, dacă ştii ce să faci, dacă ai planul potrivit, poţi face o mulţime de bani. Poate că nu ştiţi, însă Marea Recesiune din anii  '30 nu a avut la bază doar o prăbuşire a pieţei, ci au fost oameni care au profitat de pe urma acelei situaţii", a mai spus Rastani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite