După Microsoft, şi Google se arată interesat de Yahoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google oferă servicii de poştă electornică pentru 193 de milioane de utilizatori
Google oferă servicii de poştă electornică pentru 193 de milioane de utilizatori

Gigantul Google a  purtat discuţii cu cel puţin două fonduri de investiţii despre posibilitatea de a le ajuta să finanţeze un acord pentru a cumpăra Yahoo, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, dar nu a fost înaintată nicio ofertă formală.

Google, companie aflată sub supravegherea autorităţilor de reglementare când vrea să facă o achiziţie, ar putea finanţa o altă companie pentru a păstra Yahoo! în postura de competitor. Orice înţelegere între cele două mari companii ar atrage cu siguranţă un control antitrust. În 2008, Google a renunţat la acordul cu Yahoo ce presupunea un parteneriat în domeniul publicităţii online, ca urmare a opoziţiei autorităţilor americane antitrust, pe motiv că încalcă legile concurenţei.

Consiliul de directori al Yahoo l-a concediat pe directorul executiv Carol Bartz, în septembrie, pe motiv că nu a reuşit să ţină pasul cu Google pe zona de publicitate online, iar de atunci compania se află în căutare de potenţiali cumpărători, cum ar fi fondurile de investiţii.

Yahoo nu a putut să-şi crească veniturile, chiar dacă piaţa de reclame online creşte cu mai mult de 20% anual.

Google şi-a manifestat interesul de a vinde publicitate pe site-urile deţinute de Yahoo. De altfel, dorinţa Google de a participa la discuţiile de vanzare a  gigantului Yahoo ar putea fi, de asemenea, o încercare de a mări preţul de licitaţie, pentru a complica situaţia altor companii interesate, cum ar fi Microsoft, care şi-a manifestat, de asemenea, interesul pentru cumpărarea Yahoo. Citiţi aici mai multe detalii.

Investitorii sunt atraşi de cei aproape 700 de milioane de oameni la nivel global care vizitează site-urile Yahoo în fiecare lună, dar sunt descurajaţi de faptul că Yahoo a pierdut din cota de piaţă în publicitatea online. De altfel, de când Yahoo a refuzat oferta Microsoft în 2008, valoarea acţiunile sale a scăzut cu aproape 44%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite