Microsoft pune la cale un plan pentru preluarea Yahoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft lucrează la o nouă ofertă ce vizează preluarea Yahoo, după o încercarea eşuată de achiziţie în 2008, când a oferit 44.6 miliarde de dolari. Atunci Yahoo a mai cerut încă cinci miliarde de dolari, aşa că afacerea a căzut. Acum, compania are o valoare de piaţă de aproape 20 de miliarde de dolari.

Printre potenţialii cumpărători se numără şi fondurile de investiţii Silver Lake Partners şi Canada Pension Plan Investment, potrivit Wall Street Journal, cu care Microsoft ar colabora pentru a prelua Yahoo. Conform negocierilor, Microsoft ar veni cu o finanţare de câteva miliarde de dolari, iar restul sumei ar fi completată de ceilalţi doi parteneri.

Cel puţin nouă fonduri de investiţii au analizat posibilitatea de a prelua Yahoo, care în ultimele săptămâni şi-a cântărit opţiunile strategice. În cazul în care s-ar ajunge la o licitaţie, este de aşteptat ca mai mult firme de investiţii să se unească.

Membrii consiliului Yahoo au autorizat recent bancherii să le trimită informaţii financiare potentialilor cumparatori, ca parte a revizuirii strategice a companiei. Cu toate acestea, înainte ca bancherii să poată furniza aceste informaţii, potenţialii cumpărători sunt obligaţi să semneze un contract de confidenţialitate, care le-ar interzice să vorbeasca unul cu celălalt. Bancherii apelează de multe ori la un astfel de contract pentru a deţine controlul asupra procesului de licitaţie.

Însă această cerinţă i-a "iritat" pe câţiva potenţialii cumpărători care plănuiau să liciteze împreună pentru Yahoo. Prin urmare, au refuzat semnarea contractului, iar una dintre sursele citate de Reuters spune că acest lucru ar putea însemna că-şi pot lua adio de la negocieri.

Investitorii sunt atraşi de cei aproape 700 de milioane de oameni la nivel global care vizitează site-urile Yahoo în fiecare lună, dar sunt descurajaţi de faptul că Yahoo a pierdut din cota de piaţă în publicitatea online. De altfel, de când Yahoo a refuzat oferta Microsoft în 2008, valoarea acţiunile sale a scăzut cu aproape 44%. De atunci, nici Microsoft nu a mai fost dispus să încerce singur să preia Yahoo, mai scrie Wall Street Journal.

Unii investitori sunt de părere că Yahoo ar putea accepta ca preţul de vânzare al unei acţiuni să fie între 16 şi 18 dolari. În 2008, Microsoft a oferit 33 de dolari pe acţiune.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite