Despre stat, criză, bani şi pieţele financiare moderne, cu Jorge Guido Hulsmann

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna mai este nu doar prima lună de vară adevărată pentru români, ci şi luna în care, cei interesaţi de ideile Şcolii austriece de economie vor putea lua contact, “la cald” cu acestea: Pe 14 mai, Jorge Guido Hulsmann, unul dintre cei mai importanţi cercetători afiliaţi curentului filozofic şi economic austriac, îşi va expune ideile la Iaşi, iar pe 15 mai va fi prezent la Bucureşti.

Într-o perioadă în care însăşi preşedintele Băncii Mondiale vorbeşte, chiar dacă în şoaptă, despre ideea de a lua în calcul refacerea legăturii dintre aur şi bani, o aplecare asupra ideilor promovate şi susţinute de Şcoala austriacă de economie este mai actuală ca niciodată. Mai ales că reizbucnirea problemelor din Grecia ridică din nou semne de întrebare cu privire la sustenabilitatea şi oportunitatea măsurilor adoptate de guvernele din întreaga lume până acum, pentru ieşirea din criză.

Citeşte pe Forbes.ro argumentele pro şi contra refacerii legăturii dintre aur şi bani

Iar oportunitatea de a lua contact “la cald” cu abordarea propusă de Şcoala austriacă de economie pentru analiza cauzelor crizei şi a măsurilor ce pot fi luate pentru rezolvarea acesteia, vine odată cu vizita pe care Jörg Guido Hülsmann o va face în România în zilele de 14 şi 15 mai.

Senior Fellow al Institutului Ludwig von Mises din Auburn, şi profesor al Facultăţii de Drept, Economie şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Angers, Franţa, Hülsmann este unul dintre cei mai importanţi cercetători contemporani din cadrul Şcolii austriece de economie.

Află care sunt indiciile care arată că pieţele financiare tratează aurul ca un reper suprem pentru toate valutele

El  adus contribuţii importante la teoria monedei, a ciclului economic, a echilibrului general sau a dobânzii. A scris multe articole publicate în reviste de specialitate, a editat şase cărţi şi este autorul unor cărţi şi monografii. Două dintre ele, Etica producţiei monetare şi Deflaţie şi libertate fiind traduse în limba română în cadrul Institutului F. A. Hayek de la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi.

Citeşte declaraţiile celebrului investitor american Jim Rogers cu privire la etalonul aur

Monopolul statului asupra producţiei de bani, avantajele şi dezavantajele unui sistem financiar bazat pe etalonul aur sau problematica sistemului rezervei fracţionare sunt doar câteva dintre temele ce pot fi discutate cu Hulsmann, pe 14 mai la Iaşi, iar pe 15 mai la Bucureşti, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice, de la orele 18:00. Intrarea este liberă.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite