Sfaturi utile pentru mansardarea locuinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
250 de euro costă o fereastră de mansardă cu jaluzele integrate
250 de euro costă o fereastră de mansardă cu jaluzele integrate

Extinderea pe verticală prin mansardare reprezintă soluţia ideală pentru câştigarea unui plus de spaţiu, cu minimum de energie şi cu un buget redus. Mulţi clienţi optează pentru această variantă. Un pod poate fi folosit cu mult succes ca spaţiu locuibil principal. Amenajarea unei locuinţe în mansardă reprezintă o soluţie atractivă, mai ales în oraşe.

Pentru o mansardă de calitate, în primul rând trebuie să acorzi atenţie materialelor pe care le vei folosi, precum şi la modul în care acestea sunt puse în operă. Calitatea produselor este pusă în valoare de aplicatorii profesionişti. Aşadar, nu lăsaţi materiale valoroase pe mâna începătorilor, oameni buni la toate.

Izolare adecvată

Un prim aspect asupra căruia va trebui luată o decizie ţine de alegerea unei învelitori, potrivit lui Silviu Toba, director tehnic Final Distribution. De acest element depinde protejarea întregii clădiri. Este indicat să optaţi pentru o învelitoare etanşă. Ca preţ, un sistem complet oferit de compania amintită care cuprinde ţiglă metalică premium, accesorii, folie anticondens, sistem drenaj şi montaj ajunge la o valoare de aproximativ 25-30 euro pe metru pătrat.

Este indicat să folosiţi o folie anticondens montată sub învelitoare, potrivit lui Toba. Se apelează de obicei şi la o folie de interior pentru a proteja mansarda de vapori. Aceste folii pot îmbunătăţi termoizolaţia dacă sunt corect alese.

Preţul membranelor aferente sistemului de termoizolaţie care include folia anticondens şi bariera de vapori este de până la şase euro pe metru pătrat.

Lumina, un element cheie

Când demaraţi un astfel de proiect sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le luaţi în considerare, potrivit specialiştilor Velux. Iluminarea spaţiului nou-construit este unul dintre acestea. În funcţie de datele specifice fiecărei mansarde se calculează şi aceşti parametri. Ferestrele orientate în raport cu punctele cardinale influenţează iluminarea spaţiului.

„Recomandăm orientarea înspre nord a ferestrelor din spaţiile de depozitare şi anexe, deoarece acestea nu necesită o iluminare puternică, înspre est a ferestrelor amplasate în camerele copiilor sau dormitoare, înspre vest a ferestrelor amplasate în camerele de zi, deoarece permit luminii soarelui să pătrundă în a doua parte a zilei şi înspre sud a ferestrelor din camerele principale, pentru a beneficia de soare şi în timpul iernii", sfătuiesc arhitecţii Velux.

Amplasarea corectă a ferestrelor de mansardă asigură de asemenea priveliştea dorită şi o deschidere uşoară. Acestea ar trebui să fie montate aproape de coama acoperişului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite