VIDEO Casă de vacanţă în Corfu, 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A sosit momentul potrivit pentru achiziţii în Mallorca, Cipru, Sicilia şi Corfu. Preţurile proprietăţilor din majoritatea insulelor populare printre turişti au scăzut semnificativ faţă de valorile înregistrate în perioada 2007-2008.

Nordicii revin pe litoralul românesc

1 Mai: Mult prea mulţi ca să fim liberi

VIDEO 1 Mai în Europa: Proteste violente în Grecia, sărbătoare la Istanbul

Ofertele prezentate pe siteurile de specialitate au devenit tot mai accesibile cumpărătorilor străini care doresc fie să se mute definitiv într-o insulă cu o climă blândă tot timpul anului, fie să achiziţioneze o proprietate pentru petrecerea vacanţelor sau în vederea închirierii ei.

Spre exemplu, un apartament cu două camere în staţiunea Paphos, din Cipru, cu acces la piscină comună şi loc de parcare, are un preţ de pornire de 55.000 de euro, faţă de aproximativ 70.000 de euro, valoare înregistrată pentru o astfel de proprietate în 2007.

Preţuri chiar mai mici găsim în insula Corfu, unde acestea pornesc de la 30.000 de euro pentru un teren de aproximativ 450 de metri pătraţi şi o căsuţă cu etaj şi 40 de metri pătraţi pe nivel, cu 15% mai puţin decât la începutul lui 2009.

Oferte tentante găsim şi în insula spaniolă Mallorca, unde cei aflaţi în căutarea unei case de vacanţă vor plăti 80.000 de euro pentru un apartament cu două camere, complet mobilat şi utilat, cu terasă, piscină comună şi garaj, faţă de 100.000 de euro, cât valora proprietatea în vara lui 2008, potrivit reprezentanţilor agenţiei care promovează oferta.

O altă destinaţie de top a Europei este Sicilia, unde, pentru un apartament cu trei camere şi suprafaţa totală de 100 de metri pătraţi, localizat în orăşelul Taormina, cumpărătorul va plăti aproximativ 100.000 de euro, cu 15.000 de euro mai puţin decât în toamna anului trecut.

Mamaia, atractivitate scăzută la preţuri mari

Staţiunea noastră, mai puţin atractivă în rândul turiştilor străini, are preţuri comparabile. Un apartament nou cu două camere costă aici aproximativ 60.000 de euro, iar unul cu trei camere poate ajunge şi la 90.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite