Toyota Prius hibrid va fi dotată cu un generator de zgomot, pentru protejarea pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posesorii unui autoturism marca Toyota Prius se mândresc că alegerea lor nu reprezintă o ameninţare la adresa mediului, dar ar putea fi dezamăgiţi să afle că, indiferent de sistemul hibrid cu care a fost echipată, maşina lor este la fel de periculoasă pentru populaţie ca orice altă maşină.

Motivul? Motorul este atât de silenţios, încât pietonii nu-l pot auzi dacă autovehiculul se deplasează cu viteză redusă. Pentru a rezolva acest inconvenient, producătorii intenţionează să echipeze maşinile cu un generator de zgomot, pentru ca acestea să fie auzite de trecători.

Sunetul va fi emis de un difuzor amplasat sub capotă, şi va creşte sau scădea în intesitate, în funcţie de viteza maşinii, potrivit Daily Mail.

Maşinile hibrid, cum ar fi Prius, funcţionează pe bază de energie electrică, la viteze reduse. La viteze mai mari, intră în funcţiune motorul pe benzină. Un studiu efectuat anul trecut a indicat faptul că posibilitatea ca maşinile hibrid să fie implicate într-un accident cu pietoni este de două ori mai mare în comparaţie cu o maşină normală, atunci când sunt angajate în mersul cu spatele sau efectuează o parcare.

Auris HSD nu face nici un fel de zgomote, iar ca să auzi trecerea de la electric la benzină trebuie să opreşti radioul şi să te concentrezi; trepidaţia indusă este abia perceptibilă. Iar dacă nu eşti obişnuit cu EV-urile, deşi ai „pornit motorul" din buton, nu se aude nimic şi ai senzaţia că nu funcţionează nimic.

Vezi şi:

VIDEO Toyota Auris HSD, transplant de la Prius

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite