România, Grecia şi Irlanda, singurele ţări UE cu declin economic în cel de-al treilea trimestru din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul blocului comunitar, dar şi al zonei euro, economia a avansat cu 0,5% şi, respectiv, 0,3% în trimestrul al treilea din 2010, comparativ cu cel anterior, arată datele Eurostat. Dacă în majoritatea statelor s-a resimţit o creştere economică, Grecia, Irlanda şi România sunt singurele state unde s-a înregistrat o scădere a economiei, în cel de-al treilea trimestru (T3) al anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Datele revizuite şi publicate vineri de Eurostat arată că Grecia a fost marcată de un declin economic de 4,6% în T3 din 2010, comparativ cu perioada similară a anului anterior, România - de 2,2% iar Irlanda de 0,7%. Acestea sunt singurele ţări care au prezentat în perioada iulie-septembrie din 2010 o scădere a economiei, în rândul statelor europene analizate de biroul de statistică al Comisiei Europene.

Citiţi şi:

Iliescu, despre Boc şi Băsescu: Cu asemenea "reformatori" se duce ţara de râpă

Cele mai mari creşteri ale Produsului Intern Brut faţă de cel de-al treilea trimestru din 2009 au fost înregistrate în Suedia (6,8%), urmată de Estonia (5%) şi Polonia (4,7%).

În trimestrul al treilea din 2010, doar în două ţări s-au consemnat scăderi faţă de trimestrul anterior, respectiv în Grecia (-1,3%) şi România (-0,7%), informează money.ro. Cel mai puternic avans economic a fost înregistrat de Suedia (2,1%), urmată de Luxemburg (1,5%) şi Polonia (1,3%).

La nivelul UE, economia s-a extins cu 2,2% în T3 din 2010 faţă de aceeaşi perioadă din 2009, în timp ce economia zonei euro a avansat cu 1,9%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite