Iliescu, despre Boc şi Băsescu: Cu asemenea “reformatori” se duce ţara de râpă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furiosul Ion Iliescu
Furiosul Ion Iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a scris, pe blogul personal, că rezultatele reflectate în economie şi în viaţa oamenilor reprezintă cea mai bună probă a efectelor avute de guvernările din ultimii 20 de ani.

Citeşte şi:

Ion Iliescu: „Băsescu nu a învăţat care este rolul său ca preşedinte"

VIDEO Ion Iliescu: "Suspendarea preşedintelui rămâne totdeauna o posibilitate pentru un Parlament"

În acest context, fostul şef de stat s-a referit la guvernarea "reformistă" Băsescu-Boc ca fiind cea mai catastrofală.

"Domnul Traian Băsescu, la ceremonia de aniversare a 15 ani de la reînfiinţarea Bursei de Valori Bucureşti, s-a autodeclarat “reformator”, sprijinind pe un alt “reformator” – premierul Emil Boc. Cu asemenea “reformatori” se duce ţara de râpă!

Eu cred că cea mai bună probă a efectelor diverselor guvernări care s-au succedat in cei 20 de ani trecuti de la Revoluţie, sunt rezultatele concrete reflectate în economie şi în viaţa oamenilor", scrie Ion Iliescu pe blogul său.

Fostul preşedinte a făcut o recapitulare a guvernărilor, de la Revoluţie până în prezent. Despre anii guvernărilor Petre Roman şi Theodor Stolojan, adică primii 3 ani de după 1989, spune că au reprezentat un declin economic brutal, fenomen pus de el pe seama efectelor prăbuşirii de sistem care s-a produs în 1989.

Guvernarea Văcăroiu a fost o perioadă benefică pentru ţară, în opinia lui Iliescu, la fel şi guvernarea Năstase, care "a fost cea mai fertilă şi benefică perioadă pentru economia naţională".

Guvernarea Tăriceanu a continuat procesul de creştere economică şi a marcat creşteri ale veniturilor cetăţenilor, în timp ce "guvernarea “reformistă” Băsescu-Boc este cea mai catastrofală, sub toate aspectele, din toată perioada celor 20 de ani care au trecut."

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite