Ion Iliescu: „Băsescu nu a învăţat care este rolul său ca preşedinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a notat, pe blogul personal, câteva idei referitoare la Traian Băsescu şi ieşirile publice ale acestuia.

„În ultima vreme, domnul Traian Băsescu a avut câteva ieşiri publice, care mai de care mai şocante. Declaraţia sa cu referire la Curtea Constituţională, pe care a caracterizat-o ca fiind „penibilă“, este într-adevăr penibilă. Când i-a convenit, a luat apărarea Curţii Constituţionale; când nu-i convine, nu are nici o reţinere să o jignească“, îşi începe Iliescu atacul.

Ion Iliescu vorbeşte, în continuare, despre rolul preşedintelui, dar şi despre faptul că Traian Băsescu a atacat mai multe instituţii ale statului. „Preşedintele ţării este primul care ar trebui să apere instituţiile statului. Preşedintele Băsescu a atacat Parlamentul, Justiţia, magistraţii, corpul didactic. În ultima vreme, Traian Băsescu a declarat război tuturor. Nici acum, după aproape şase ani de mandat, domnul Traian Băsescu nu a învăţat care este rolul său ca preşedinte în sistemul nostru constituţional“, notează acesta.

În final, fostul preşedinte al României spune că ţara are nevoie de un om echilibrat în fruntea statului, deoarece trecem prin momente grele. „Băsescu a rămas cu o mare ranchiună faţă de cei care l-au suspendat în anul 2007, în loc să înveţe din lecţia de atunci. Din păcate, acum când ţara trece prin momente grele şi când ar fi nevoie de un om echilibrat în fruntea statului, modul intempestiv şi superficial în care se comportă actualul preşedinte este de natură să agraveze lucrurile“, a conchis Ion Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite