Ungureanu adună „sfatul înţelepţilor“ din afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul a anunţat ieri componenţa Consiliului Consultativ pentru afaceri, din partea căruia aşteaptă idei de combatere a evaziunii şi de atragere de fonduri UE.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit ieri la Palatul Victoria cu membrii Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri. Mai exact, cu 27 de antreprenori, bancheri şi şefi de multinaţionale alături de care va găsi soluţii pentru susţinerea şi creşterea economică a României.

Premierul a spus că Guvernul aşteaptă din partea Consiliului pentru mediul de afaceri propuneri de combatere a evaziunii, de atragere a fondurilor UE şi de stimulare a exporturilor, mizând pe sfaturi şi din partea investitorilor neincluşi în structură. „Consiliul constituie în cel mai bun semnal către sfera economică privată, dar în acelaşi timp o propunere de parteneriat şi o solicitare la implicare civică. Obiectivul principal este de a consolida punţile de legătură între politicile economice guvernamentale şi mediul economic, Consiliul se va constitui în prim for de sesizare a impactului deciziilor economice ale Guvernului, ca un sistem de avertizare timpurie", a spus Ungureanu, în prima reuniune a Consiliului.

Propuneri pentru creşterea exportului

Răzvan Ungureanu a arătat că Guvernul mai aşteaptă din partea consiliului propuneri pentru creşterea volumului exportului românesc şi colaborarea şi „coabitarea" între companiile româneşti şi cele străine.

„Pentru mine, în jurul acestei mese nu se află afacerile pe care le reprezentaţi, ci în primul rând experienţa în mediul de afaceri. Sunt conştient de riscurile pe care le comportă orice listă de participare într-un consiliu, multe dintre orgolii sunt pe deplin justificate şi le acceptăm cu toţii", a mai premierul.
Este pentru prima dată când un premier constituie un asemenea consiliu care ar trebui să vină cu soluţii din mediul privat către cel guvernamental pentru creşterea economică.   

INFO
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite