Topul celor mai ieftine apartamente noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele cu cel mai mic preţ se află cu preponderenţă în Transilvania. Preţurile unei garsoniere bucureştene vechi variază în prezent între 30.000 şi 40.000 de euro. Cu o sumă mult mai mică puteţi achiziţiona în provincie apartamente noi.

Volumul tranzacţiilor apropiat de zero şi nevoia acută de lichidităţi i-au făcut pe constructorii de locuinţe noi să reducă drastic preţurile de strigare. Astfel, pe piaţă au apărut adevărate chilipiruri imobiliare.

Mai citeşte şi:

Cum vor evolua preţurile la locuinţe în 2010?

Râmnicu Vâlcea: Criza a scăzut chiriile şi preţurile la apartamente

Suplimentul „Expert imobiliar" a realizat un top al celor mai ieftine apartamente noi cu două camere din România. Preţurile acestora nu depăşesc 38.000 de euro.

Chilipir pe malul Dunării

Unul dintre apartamentele din top se află în Drobeta- Turnu Severin şi are o suprafaţă de 57 de metri pătraţi. „Imobilul este într-o zonă periferică, însă foarte decentă. La un preţ cu numai 5.000 de euro mai mare poţi achiziţiona acelaşi tip de apartament, cu aceeaşi suprafaţă, în zona centrală a oraşului", spune Georgiana Radoslav, director general al agenţiei Georgia Imobiliare.

Decăderea Floreştiului

O altă locuinţă-chilipir este situată în Floreşti, localitate aflată în imediata apropiere a Clujului. Altădată vedetă României în privinţa numărului de autorizaţii de construire emise, astăzi, localitatea se confruntă cu un stoc foarte mare de locuinţe finalizate şi nevândute.

„Localitatea beneficiază de o infrastructură bună, accesul către oraş fiind extrem de facil, este practic imediat lângă Cluj-Napoca. Este o zonă foarte dezvoltată din punct de vedere rezidenţial, ai tot ce ai nevoie", declară Doru Lupeanu, partner&senior consultant companiei Fix Up Marketing. În ciuda acestor facilităţi, clienţii întârzie să apară. Ca urmare, proprietarii au scăzut semnificativ preţurile cerute. Pe un loc fruntaş în clasamentul celor mai ieftine apartamente se află şi Baia Mare.

Aici, metrul pătrat construit de locuinţă nouă a ajuns să coste, în medie, 520 de euro. Aflaţi unde se află cele mai ieftine apartamente noi cu două camere din România din suplimentul gratuit „Expert imobiliar", ce apare mâine împreună cu ziarul „Adevărul".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite