Şeful FMI: Criza datoriilor din Europa, principalul risc pentru revenirea economiei mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat că principalul risc la adresa recuperării economiei mondiale este criza datoriilor din Europa.

De asemenea,   directorul FMI a susţinut că economia Statelor Unite nu a ieşit de tot din criză, deşi scenariul de bază sugerează că nu vor fi probleme foarte mari.

Şeful FMI face praf Guvernul: "NU trebuie să aibă loc reduceri cu 25% ale salariilor. Impozitaţi-i pe bogaţi"

Un alt risc pentru revenirea economică este reprezentat de lipsa de coerenţă a reformelor sistemului de reglementare, a adăugat el, citat de Reuters.

Recuperarea economică este bine stabilită în multe părţi din lume, deşi se confruntă cu unele probleme în unele state cu datorii mari şi cu riscul implicit al unei suveranităţi, a mai adăugat directorul FMI, vorbind la o conferinţă din Sao Paulo, dar fără să specifice despre care naţiuni este vorba.

Temerile investitorilor privind datoriile statelor din zona euro au determinat liderii europeni şi FMI să anunţe un pachet de 110 miliarde de euro pentru sprijinirea Greciei, urmat de un alt plan de 750 de miliarde de euro destinat susţinerii satelor europene cu dificultăţi financiare, notează Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite