Şeful FMI face praf Guvernul: "NU trebuie să aibă loc reduceri cu 25% ale salariilor. Impozitaţi-i pe bogaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat joi seara, la postul France 2, că situaţia României este una dificilă şi că a cerut impozitarea celor bogaţi.

Dominique Strauss-Kahn a făcut mai multe declaraţii dure la adresa Guvernului României privind măsurile de austeritate propuse de aceştia prin care să diminueze cheltuielile.

Citiţi şi:

Şeful FMI: "Dacă toată lumea va 'strânge cureaua', atunci vom întrerupe creşterea în zona euro"

Directorul FMI a spus că "situaţia României este dificilă", şi că el a susţinut că nu trebuie să aibă loc reduceri cu 25%. În plus, Strauss-Kahn adaugă: "am spus impozitarea bogaţilor".

Declaraţia lui Dominique Strauss-Kahn:

"România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o credea şi ea. I-am spus: în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare pentru ca în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare, am cerut noi măsuri.

Guvernul român ne-a spus: "Vom tăia 25% din salariile funcţionarilor." Noi am spus NU. Dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Şi ăsta e adevărul: guvernul decide întotdeauna , nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales. "

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite