Se întorc investitorii în termocentrale?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în ultimii trei ani, companiile europene interesate de producţia locală de energie s-au retras rând pe rând din proiecte uriaşe, în perioada următoare este posibil ca România să atragă din nou astfel de investiţii, estimează analiştii de la PricewaterhouseCoopers (PwC).

Aceasta deoarece consumul de energie va creşte foarte mult, iar proiectele eoliene, singurele în care se mai investeşte masiv în prezent, nu vor putea acoperi în totalitate cererea.

Citeşte şi Cum am ratat investiţii de opt miliarde de euro.

„În România, tranzacţiile vor fi, cel mai probabil, în domeniul energiilor regenerabile, mai ales după clarificarea prevederilor legislative din domeniu în perioada următoare. De asemenea, este posibil ca marii jucători europeni să decidă să investească în capacităţi de generare convenţionale, având în vedere că necesarul suplimentar de energie electrică din următorii ani nu va putea fi acoperit doar din surse regenerabile", a precizat Alexandru Lupea, partener în cadrul PwC România.

Mai multe achiziţii

În perioada 2006-2008 au fost anunţate nu mai puţin de12 proiecte pentru construcţia de noi termocentrale, în valoare totală de peste opt miliarde de euro. Doar OMV Petrom a concretizat această intenţie prin realizarea centralei de la Brazi, investiţie de 500 de milioane de euro, care va fi pusă în funcţiune la finele acestui an.

Analiştii PwC au observat o tendinţă de revitalizare a investiţiilor la nivel mondial în sector şi estimează că achiziţiile vor rămâne una dintre priorităţile de pe agenda multor companii energetice europene. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite