Rusia şi Bulgaria înfiinţează o companie mixtă pentru construcţia South Stream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia şi Bulgaria vor înfiinţa o companie mixtă pentru construcţia gazoductului South Stream, a anunţat Traiko Traikov, ministrul Energiei de la Sofia, după negocieri cu omologul său rus Sergei Şmatko, potrivit Novinite.

Detaliile înţelegerii nu au fost stabilite, iar discuţiile vor continua sâmbătă în oraşul bulgăresc Varna. Termenul limită pentru înfiinţarea unei companii mixte este februarie 2011.

Porţiunea bulgară a gazoductului va costa 835 de milioane de dolari, iar punctul de intrare al conductei pe teritoriul bulgar va fi Varna, a afirmat Traiko Traikov, ministrul Energiei de la Sofia. În ceea ce privește traseul conductei au fost analizate mai multe posibilități, arată RIA Novosti. Astfel, până în prezent, Rusia a semnat acorduri interguvernamentale cu Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Croația și Austria. Cu toate acestea agenția nu menționează România pe acest traseu.

Citește și


România se şi vede în South Stream


South Stream va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an

South Stream reprezintă soluţia Gazprom pentru ocolirea Ucrainei, după ce livrările de gaze au fost serios afectate de mai multe ori din cauza disputelor dintre Kiev şi Moscova cu privire la tarifele de tranzit şi datoriile părţii ucrainene către grupul rus.

Prin intermediul acestui gazoduct, gazele naturale vor fi transportate din Rusia, pe sub Marea Neagră, către statele est-europene membre ale UE, şi apoi spre nordul Italiei. Gazprom a anunţat că va începe construcţia conductei în 2013. Gazoductul, care urmează să fie finalizat în 2015, va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite