Revoluţia internetului pe telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internetul, cea mai mare, mai accesibilă şi mai rapidă „autostradă“ de informaţii, a devenit pe nesimţite indispensabil pentru telefoanele mobile. Afacerile, distracţia, informaţiile şi multe alte activităţi pot fi demarate acum şi din  vârful muntelui, de pe telefonul mobil.

Vă mai aduceţi aminte de primele telefoane mobile? „Acele cărămizi" cu antene mari, ecrane mici şi monocolore, semnal prost... Se întâmpla în anii '90. Sălile de internet de atunci, dotate cu computere Pentium, erau singurele locuri de unde puteai naviga pe internet.

Citiţi şi:

Predicţiile tehnologice ale următorilor cinci ani: Omul care „iese" din celular şi GPS-ul viitorului

Aproape fără să ne dăm seama, telefonul mobil s-a transformat în „obiectul bun la toate şi indispensabil" care a înlocuit o mulţime de alte gadgeturi. Nu mai avem telefon mobil doar pentru a vorbi la el.

Navigăm pe internet, jucăm ultimele jocuri de pe piaţă, facem fotografii de înaltă fidelitate, suntem prezenţi pe reţelele de socializare, ne plătim facturile, ne verificăm conturile bancare sau putem chiar juca la bursă. Mai mult, astăzi până şi frigiderul, maşina de spălat sau televizorul pot fi conectate la internet şi comandate de la distanţă prin tablet PC-uri.

Cum să ai o navigare uşoară

În prezent, marile companii de telefonie mobilă autohtone au opţiunea de internet pe mobil în majoritatea pachetele lor de servicii. Preţurile variază între 4 şi 10 euro, dar şi viteza, şi limita de download sunt variabile. Însă majoritatea telefoanelor  sunt dotate cu WiFi şi astfel clientul se poate conecta la internet fără a plăti, dacă în locul respectiv există un emiţător rooter wireless. O problemă în evoluţia acestei industrii în România este numărul mic de site-uri adaptate pentru ecranele de mici dimensiuni.

Însă şi pentru această problemă s-au găsit soluţii! Opera Mini este programul cu ajutorul căruia site-ul se încarcă la fel ca pe PC. Oricât de mic este ecranul telefonului tău, navighezi fără probleme. Principalele activităţi ale românilor care au un telefon mobil compatibil cu conexiunea la internet sunt căutările pe web şi accesarea messengerului sau a email-ului. Pe lângă aceastea, preferate sunt şi descărcarea de fotografii, filme, jocuri şi cititul presei.

Computerul-telefon

Steve Jobs, preşedintele Apple, a revoluţionat tehnologia prin tableta iPad, un telefon, dar în acelaşi timp un laptop. Ulterior, tot mai multe companii au scos pe piaţă tablete sub marcă proprie, fiecare dintre ele devenind un concurent serios pentru americanii de la Apple.

Anul trecut, Steve Jobs spunea despre iPad că este magic. Şi a avut dreptate pentru că altfel nu s-ar putea explica vânzarea a peste zece milioane de bucăţi, ceea ce face din tableta iPad cel mai bine vândut gadget din toate timpurile!  Între timp iPad-ul a schimbat regulile jocului într-o mulţime de industrii.

Revistele şi ziarele şi-au lansat una după alta versiuni digitale, cu conţinut şi publicitate interactivă, în timp ce tirajele ediţiilor lor tipărite au continuat să scadă într-un ritm rapid.  În acest an, la cel mai mare târg de gadgeturi care a avut loc la Las Vegas, Consumer Electronic Show, tabletele au fos de departe în centrul atenţiei. Ce urmează? 

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite