Producătorul Blackberry pregătește o tabletă PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Research in Motion (RIM), producătorul Blackberry, pregătește o tabletă PC și un nou model de telefon pentru a ține pasul cu eternul rival Apple, arată Wall Street Journal.

Potrivit unor surse apropiate RIM, compania testează o tabletă PC, care ar putea fi folosită drept un ecran mai mare împreună cu un telefon Blackberry. Dispozitivul, aflat însă în stadiul de dezvoltare, va putea fi conectat la rețele de telefonie mobilă, prin intermediul unui Blackberry.

VIDEO Germanii lansează Wepad, rivalul iPad

VIDEO Dell lansează primul tablet PC din Europa

Tabletele PC ar putea impulsiona vânzările de produse IT în 2010

Nokia lansează un concurent pentru iPad

Google şi Verizon pregătesc rivalul iPad


Mai mult, RIM pregătește un smartphone cu tastură de tip slide. Telefonul rulează un nou sistem de operare al Blackberry, are ecran tactil, iar modul de folosire este similar unui iPhone. În plus, are o bară de căutare universală, care poate fi folosită atât pentru telefon, cât și pentru internet. Oficialii companiei au refuzat însă să comenteze pe marginea acestor speculații. Cu toate acestea, ei au menționat că un alt model de Blackberry, cu un nou sistem de operare și un alt browser va fi disponibil de la 30 septembrie, însă nu au dat alte detalii despre o eventuală tabletă PC.


Zvonurile privind noi produse ale celor de la Research in Motion vin după ce Apple tocmai a anunțat lansarea iPhone 4, disponibil pe piață din 24 iunie. Cu toate acestea, RIM este lider de piață la nivel global, pe segmentul de telefoane inteligente, după Nokia. Mai mult, compania a avut o cotă de piață de 19% din piața totală de telefoane, potrivit Strategy Analytics. Chiar dacă statisticile arată favorabil, la nivel global, pentru RIM, cota de piață pentru America de Nord arată că Apple câștigă tot mai mult teren. Și asta ținând cont de faptul că există doar un Blackberry cu ecran tactil, spre deosebire de trei modele de iPhone, iar sistemul de operare Android este instalat pe tot mai multe tipuri de telefoane inteligente. Astfel, cota RIM în America de Nord a scăzut la 38% în martie, de la 54% în urmă cu an. În același timp, cota Apple a crescut la 23% de la 18%, în aceeași perioadă din 2009.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite