Procesatorul american Euronet, în vizor pentru cea mai mare suspiciune de fraudă cu carduri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctul vulnerabil pentru cea mai mare suspiciune de fraudă cu carduri care a afectat şi piaţa românească a apărut la procesatorul american Euronet, susţin surse din piaţa cardurilor, potrivit "Ziarului Financiar".

Compania americană Euronet se află în prezent sub investigaţia organizaţiei de plată Visa, după ce cardurile a cel puţin câteva mii de clienţi au fost afectate de o breşă în sistemul de securitate al procestorului, potrivit unor surse din piaţa cardurilor.

"Investigaţia este realizată de VISA la nivelul Euronet. Doar acest procesator a fost implicat. Doar acest procesator este sub investigaţie. Ancheta este în derulare. Nu sunt informaţii noi faţă de ziua precedentă", au declarat sursele citate de "Ziarul Financiar".

Mai multe bănci din România se confruntă cu cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri. Visa a avertizat miercuri despre această breşă de securitate şi a afirmat că posesorii de carduri care sunt victime ale fraudei îşi vor primi banii înapoi.

Tot miercuri, CEC Bank a anunţat că mai multe carduri emise de bancă au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internaţionale. Acestea au fost blocate şi vor fi emise unele noi, fără costuri pentru clienţi. Deşi banca nu a făcut public numărul cardurilor blocate, susrse din piaţă susţin că ar fi vorba de 17.000 de unităţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite