Alarmă de fraudă: CEC a blocat cardurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O posibilă breşă de securitate la un procesator european de plăţi a condus la dezvăluirea unor informaţii legate de tranzacţiile efectuate cu unele carduri bancare, a anunţat ieri Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Posibila fraudă ar fi afectat cardurile emise de mai multe bănci din România, iar numărul vehiculat este de câteva zeci de mii de unităţi. CEC Bank a anunţat ieri că a blocat mai multe carduri, urmând să emită unele noi, fără costuri pentru clienţi. Banca nu a oferit însă date privind numărul de carduri blocate.

Atenţie la tranzacţii!

Reprezentanţii Visa Europe au anunţat că s-a deschis o anchetă în acest sens şi că lucrează cu băncile pentru a asigura protejarea posesorilor de carduri. „Posesorii de carduri trebuie să fie atenţi la conturile lor şi să raporteze băncii emitente orice activitate suspectă sau neobişnuită", a declarat Cătălin Creţu, director general pe România al Visa Europe. Creţu a adăugat că posesorii de carduri care sunt victime ale fraudei îşi vor primi banii înapoi, în conformitate cu termenii şi condiţiile băncii care le-a emis cardul. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite