Preşedintele companiei Yahoo!, anchetat din cauza unor "inadvertenţe" în CV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de administraţie al corporaţiei americane Yahoo! a anunţat marţi crearea unei "comisii speciale" care să ancheteze problema diplomelor noului său CEO Scott Thompson, din cauza unor informaţii false din CV-ul său, referitoare la studii, notează AFP.

"Consiliul de administraţie al Yahoo! a anunţat marţi că a creat o comisie specială care să efectueze un studiu complet al calificărilor universitare ale CEO Scott Thompson, precum şi circumstanţele legate de analizarea şi publicarea acestor calificări în cadrul selecţionării sale pentru postul de CEO", a menţionat grupul într-un comunicat.

Yahoo! a precizat că un avocat din cadrul unui cabinet specializat în contencios şi anchete interne îi va asista pe administratori în activitatea lor. Este vorba despre Terry Bird, din cadrul cabinetului Bird, Marella, Boxer, Wolpert, Nessim, Drooks and Licenberg, cu sediul la Los Angeles, el însuşi un fost procuror.

"Comisia specială şi întreg consiliul de administraţie sunt conştienţi de urgenţa situaţiei", se precizează în comunicatul citat.

Săptămâna trecută, fondul speculativ Third Point, unul dintre cei mai mari acţionari ai Yahoo!, a cerut concedierea lui Thompson, după ce grupul a confirmat că acesta are o diplomă în contabilitate, şi nu în informatică, situaţie apreciată ca o "inadvertenţă".

Citeşte şi:

Şeful Yahoo a minţit în CV că are diplomă de licenţă în informatică

Third Point a mai cerut demiterea administratorului Patti Hart, care a condus procesul de selecţie a lui Thompson şi în al cărei CV s-ar afla, de asemenea, unele inexactităţi.

Site-ul de informaţii specializate All Things Digital a precizat marţi că Patti Hart nu va solicita un nou mandat cu prilejul viitoarei adunări generale a acţionarilor.

Thompson, în vârstă de 54 de ani, a preluat în ianuarie funcţia de CEO al Yahoo!, după ce anterior a fost preşedinte al PayPal, din grupul eBay, a mai deţinut posturi importante la Inovant, parte a companiei Visa, precum şi la Barclays Global Investors.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite