Şeful Yahoo a minţit în CV că are diplomă de licenţă în informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scott Thompson, cel care conduce Yahoo! de la început de an, a scris în CV că are atât diplomă de licenţă în contabilitate, cât şi în informatică,dar de fapt era licenţiat doar în contabilitate, potrivit AFP.

Yahoo! a confirmat că şeful companiei nu este licenţiat decât în contabilitate, însă spune ca asta nu schimbă cu nimic faptul că este un om de înaltă calificare. Totul a ieşit la iveală după ce şeful unui fond de investiţii care deţine 6% din Yahoo! a semnalat board-ului această problemă.

Thompson scria în CV că a obţinut cele două diplome la Stonehill College, o universitate catolică din Boston.

Thompson a preluat în ianuarie funcţia de CEO al Yahoo! şi atunci şi-a adăugat în CV şi informaţia falsă legată de o diploma de licenţă în informatică. Minciuna a ieşit la iveală după ce şeful fondului de investiţii Third Point care deţine 6% din capitalul Yahoo! a trimis o scrisoare board-ului.

Daniel Loeb, manager al Third point a explicat board-ului de ce a considerat necesar să facă dezvăluirea: declaraţiile inexacte aruncă umbre asupra caracterului celui care ar trebui să salveze Yahoo! şi aduc şi îndoieli legate de capacităţile sale profesionale.

Scott Thompson, în vârstă de 54 de ani, a fost preşedinte al PayPal din grupul eBay, iar inainte a avut funcţii importante la Inovant, parte a Visa, dar şi la Barclays Global Investors.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite