Petrom continuă politica de creştere moderată a preţurilor, anunţată ieri. De azi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom a mărit joi preţul carburanţilor la pompă. Astfel, motorina s-a scumpit cu 9 bani, iar benzina cu 12 bani, la doar o zi după declaraţiile făcute de directorul general al companiei care susţinea că Petrom va continua politica de creştere moderată a preţurilor.

Astfel, la staţia de pe strada Eminescu, Euro Diesel 5 a ajuns la 5,97 lei, de la nivelul anterior de 5,88 de lei/litru. Premium Fără Plumb 95 se vinde acum cu 5,79 de lei/litru, înainte costând 5,67 de lei. În acelaşi timp, un litru de Top Premium 99+ are un preţ de 6,16, înainte costul fiind de 6,04 lei.

Miercuri, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, anunţa că Petrom va continua politica de creştere moderată a preţurilor, ţinând cont de principiile de piaţă pe baza cotaţiilor internaţionale şi a fiscalităţii.

CITEŞTE MAI MULTE AICI: M. Gheorghe: Preţurile carburanţilor Petrom vor creşte moderat şi în 2011

Tot miercuri, grupul Petrom a raportat pentru anul trecut vânzări record, de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde de euro), în creştere cu 21% faţă de anul precedent, după ce în ultimul trimestru din 2011 nivelul acestora a urcat cu 17%, la 6,39 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro). Astfel, Petrom a înregistrat anul trecut un profit record în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, după ce în ultimul trimestru a raportat un profit în urcare cu 8%, la 838 milioane lei (203,7 milioane euro).

CITEŞTE MAI MULTE AICI:

Grupul Petrom a avut vânzări record anul trecut: 5,3 miliarde euro

Numărul angajaţilor OMV Petrom a scăzut anul trecut

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite