M. Gheorghe: Preţurile carburanţilor Petrom vor creşte moderat şi în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat că Petrom va continua politica de creştere moderată a preţurilor, ţinând cont de principiile de piaţă pe baza cotaţiilor internaţionale şi a fiscalităţii.  Preţul estimat de Petrom pentru barilul de petrol este de circa 100 de dolari.

CITEŞTE ŞI:

Grupul Petrom a avut vânzări record anul trecut: 5,3 miliarde euro

Cum le-a mers celorlalţi petrolişti din România, în afară de Petrom, în 2011

Numărul angajaţilor OMV Petrom a scăzut anul trecut

"Estimarea de peste 100 dolari barilul este o medie a anului 2012. Nu înseamnă că nu va fi o volatilitate în interiorul acestei medii, lucru care se reflectă în preţul caburanţilor", a declarat Mariana Gheorghe, potrivit Hotnews.

Ea a adăugat că, în România, consumul de benzină a scăzut în 2011 cu 9%, comparativ cu 2010. Pe de altă parte, a crescut consumul de motorină cu 7%.

"Consumul de benzină şi cel de motorină au avut evoluţii diferite în anul 2011. Consumul de benzină din România a scăzut cu 9% în anul 2011, comparativ cu 2010, iar consumul de motorină a crescut cu 7%", a spus Mariana Gheorghe.

Potrivit acesteia, importurile de motorină au reprezentat 30% din consum. Mariana Gheorghe a mai spus că vânzările totale ale grupului Petrom au scăzut cu 2%, cele pe retail au scăzut cu 5%, în timp ce pe segmentul comercial a fost înregistrată o creştere cu 3%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite